Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Журналістів запрошують до участі у Всеукраїнському конкурсі робіт про децентралізацію

Триває прийом матеріалів на щорічний Всеукраїнський конкурс журналістських робіт "Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади".
Фото Олена Ляхович, світлина ілюстративна

Конкурс проводиться Мінрегіоном за підтримки Програми Ради Європи "Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні", ГO "Інтерньюз-Україна" та Координатора проєктів ОБСЄ в Україні.

"Децентралізацію визнають як успішну реформу як громадяни, так і наші європейські партнери. Це зміни, які на конкретних прикладах втілилися буквально у кожній українській громаді. А отже, журналістам є що розповісти про її здобутки, перспективи та виклики", – Сергій Шаршов, зазначив Генеральний директор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Мінрегіону.

До участі у конкурсі приймають матеріали за чотирма номінаціями: онлайн-публікація, стаття у друкованому ЗМІ, радіоматеріал та відеоматеріал. Заявки можна подати до 30 вересня 2021 року включно.

Тематичні пріоритети конкурсних робіт:

- Мета, завдання, зміст, очікувані результати та переваги реформи, спрямованої на децентралізацію та розбудову місцевого самоврядування.
- Успіхи громад, які були досягнуті завдяки реалізації норм законодавства щодо добровільного об’єднання.
- Співробітництво територіальних громад, агломераційні процеси.
- Фінансова децентралізація та ресурсна підтримка місцевого і регіонального розвитку.
- Збільшення спроможності органів місцевого самоврядування у наданні якісних послуг населенню та розбудові добробуту громад.
- Кращі практики органів місцевого самоврядування в Україні з питань соціально-економічного розвитку територій, їхня відповідність європейським стандартам і світовим тенденціям.

У кожній із чотирьох номінацій передбачені три премії:

І премія – 20 000 грн,
ІІ премія – 15 000 грн,
ІІІ премія – 10 000 грн.

Детальніше про конкурс —  за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ