Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Житель Львова торгував підробленими COVID-сертифікатами

Зловмисником виявився 31-річний чоловік. За кожний COVID-сертифікат він брав по 1 тис. грн. У підробленому документі вказувалося, що людиною пройдено два етапи вакцинації. На ньому навіть ставився друк лікаря, який на перевірку виявився фейковим.

Під час обшуку в підозрюваного виявили кілька десятків підроблених бланків для оформлення міжнародних свідоцтв про вакцинацію. Правоохоронці вилучили також усю існуючу комп'ютерну техніку для проведення відповідних експертиз. 

Наразі злочинцю пред'явлено підозри за ч. 1 та ч. 3 ст. 358, яка регламентує покарання за підробку документації, штампів і печаток. Статтею чоловіку може загрожувати позбавлення волі на строк до 5 років. Конфіскації майна не передбачено. 

Власникам підроблених COVID-сертифікатів зараз в Україні оголошено «амністію». Тобто вони можуть вільно прийти до будь-якого пункту вакцинації та зробити реальне щеплення. Водночас такий пацієнт повинен обов'язково розповісти, де він узяв підроблений документ, тобто здати лікаря, який виписав сертифікат або вказати інше джерело підробок. Самого заявника оштрафовано не буде.

Нагадуємо, що записатися на вакцинацію вийде абсолютно безкоштовно у свого сімейного лікаря. Зробити це можна і зателефонувавши за номером МОЗ. Найдетальніша інформація про вакцинацію представлена ​​на сайті vaccination.covid19.gov.ua. Не забувайте, що тільки своєчасна вакцинація дасть жителям планети змогу здобути колективний імунітет та перемогти епідемію коронавірусу. 

Під своєрідну «амністію» потрапив у тому році і гральний бізнес. Він був легалізований окремим законом. Тому незабаром бюджет має наповнитись інвестиціями, спрямованими на будівництво готелів, на території яких зможуть відкриватися гральні будинки. Щоправда, поки що неясно, наскільки ефективно вони зможуть скласти конкуренцію казино з живими дилерами. Останні пропонують своїм гравцям набагато більше цікавих бонусів та гарантують чесну виплату виграшів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ