Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жителі Львівщини нарікають на неналежне розчищення доріг

У Львівській обласній військовій адміністрації пояснюють причину неналежне розчищення доріг.

З огляду на повномасштабну війну, видатки з Державного дорожнього фонду, які раніше спрямовували виключно на ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування, тепер скерували в загальний бюджет держави для підтримки ЗСУ.

За рішенням Львівської обласної ради № 519 від 14 листопада, непершочергові видатки обмежили та встановили пріоритетні напрями здійснення видатків з обласного бюджету впродовж 2023-2024 років. До таких непершочергових видатків тепер належить утримання та невідкладні ремонти автомобільних доріг на Львівщині, в тому числі зимове обслуговування автошляхів.

Розуміємо, що таке рішення може призвести до ускладнень або ж обмежень руху в зимовий період, що своєю чергою викликає обурення людей. Але хочемо наголосити, що ми зараз живемо в країні у стані війни.

Щоб не допустити ускладнень у русі транспортних засобів, Департамент дорожнього господарства Львівської ОВА, як балансоутримувач автомобільних доріг загального користування місцевого значення, доручив підрядним організаціям виконувати вимоги договорів на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у зимовий період в межах наявного фінансового ресурсу.

Однак рішенням ЛОР № 519, яким визначили пріоритетні видатки обласного бюджету, обмежили фінансування на експлуатаційне утримання автодоріг місцевого значення. Відтак на сьогодні неможливо в повному обсязі забезпечити виконання робіт із зимового утримання всіх доріг місцевого значення в області. Пріоритетно снігоочисна техніка працює на автошляхах області, де інтенсивність руху транспорту найвища.

Департамент робить все, що від нього залежить, аби максимально очищати дороги у зимовий період. Але, зважаючи на той фінансовий ресурс, який є, вже зараз маємо розуміти, що забезпечити належне утримання доріг, як це було у попередні роки, – неможливо.

Просимо жителів Львівської області враховувати всі вищенаведені фактори і з розумінням поставитися до цієї ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ