Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Жителі Львівщини найбільше витрачають на харчування

За даними вибіркового обстеження умов життя домогосподарств, середньомісячні загальні доходи пересічного домогосподарства Львівської області у 2017 році становили 9189 грн. Про це повідомили в Головному управлінні статистики у Львівській області.

Основним джерелом ресурсів домогосподарств була оплата праці, частка якої становила 59%. Вагомою складовою доходів домогосподарств є пенсії, стипендії та соціальні допомоги (включаючи пільги та субсидії), на які припало 18% сукупних ресурсів пересічного домогосподарства, доходи від особистого підсобного господарства та від самозаготівель становили 4%. 

Середньомісячні сукупні витрати одного домогосподарства у 2017 році становили 8170 грн. Найбільш вагома стаття витрат домогосподарств – на харчування (57%). На купівлю непродовольчих товарів та послуг припало 39% усіх витрат, з них на оплату житла, комунальних продуктів та послуг – 13%. 

Щоб не відчувати себе бідними, 56% домогосподарств вважали, що їх грошовий дохід повинен становити від шести до дев’яти тисяч гривень на одну особу в місяць, 14% – від десяти до дванадцяти тисяч гривень та ще 14% –понад шістнадцять тисяч гривень.      

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ