Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

Жителька Черкас «забула» задекларувати на кордоні $30 тисяч

За цим фактом стосовно 49-річної жительки Черкас складено адмінпротокол
фото ДМСУ

У пункт пропуску «Рава-Руська – Хребенне» прибув автомобіль «Dodge Journey», який прямував до Польщі. Окрім водія, у ньому перебували ще троє пасажирів.

Для проходження митного контролю він обрав смугу «зелений коридор», що свідчило про відсутність товарів, обов’язкових до декларування та оподаткування, повідомляє в телеграмі Держмитслужба.

Під час усного опитування пасажири повідомили працівникам митниці, що кожен із них переміщує по 10 тис. доларів США, і ні на копійку більше.

Однак під час огляду в сумочці однієї з пасажирок, окрім заявленої нею суми, знайшлося ще 30 тис. 300 доларів США, які вона «забула» декларувати.

За цим фактом стосовно 49-річної жительки Черкас складено адмінпротокл, відповідно до ч. 1 ст. 471 МКУ (недекларування валютних цінностей, що переміщуються громадянами через митний кордон України, в сумі, що перевищує дозволену законодавством України для їх переміщення без письмового декларування).

Нагадаємо, що без письмового декларування митному органу, фізичні особи можуть переміщувати через митний кордон України готівкову валюту і банківські метали в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро.

Перерахунок сум готівкової валюти і вартості банківських металів у євро здійснюється за офіційним курсом гривні до євро, установленим НБУ, надень перетину митного кордону України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ