Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жителям зони АТО та Криму спростили реєстрацію на ЗНО

Для осіб, які живуть і навчаються в Криму чи на непідконтрольних територіях Донбасу, процедуру реєстрації на ЗНО спрощено. Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, - Освіта.ua.

За його словами, ці вступники зможуть подавати пакет документів у електронному вигляді, а також реєструватись в додатковий період.

Перш за все, якщо житель непідконтрольних територій не зможе подати документи для реєстрації поштою, то він матиме змогу подати скан-копії документів електронним листом на адресу регіонального центру. Також якщо особа не зможе вказати українську адресу для отримання листа, інформація про результати реєстрації надійде на його електронну пошту. В такому випадку сертифікати ЗНО, які учасник мав отримати фізичним листом, зберігатимуться в регіональному центрі. Забрати їх можна буде у зручний час або в пункті проведення ЗНО під час першого тестування.

Разом з тим, директор УЦОЯО нагадав, що аби взяти учать у ЗНО, цьогорічним випускникам з Криму та непідконтрольних територій Донбасу потрібно бути зарахованим за будь-якою формою навчання у загальноосвітній заклад на території України.

Якщо жителі тимчасово неконтрольованих територій, а також учасники АТО не зможуть зареєструватись в основний період, то для них буде доступна реєстрація в додатковий – з 3 до 21 травня.

«Право зареєструватись у додатковий час дозволить пройти зовнішнє незалежне оцінювання, але виключно у додатковій сесії. Календар цієї сесії побудований таким чином, щоб наблизити її до початку вступної кампанії. Тож учасники зможуть за невеликий відрізок часу як пройти ЗНО, так і подати документи до вишу», – зазначив Карандій.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ