Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Житлово-комунальне господарство в Україні потребує термінової модернізації, - "Наш край"

"У газовій галузі та сфері ЖКГ уряд постійно бреше всій країні – він вигадує нові формули тарифів для здирання додаткових грошей із людей на користь олігархів", - заявляє партія "Наш край".

Не дивлячись на Закон України "Про житлово-комунальні послуги", тарифи зростають, комунікації не модернізуються, а аварії на мережах збільшуються.

У зв'язку з цим, політична партія "Наш край" вимагає скасувати РАБ-тарифи та ухвалити закон про утримання мереж власниками. Більше того, необхідно запровадити прозорий аудит тарифів та їхнє ціноутворення, провести прозорі процедури ціноутворення на енергоносії та тарифи з урахуванням вартості дешевих українських енергоресурсів (газ, вугілля). Керівники партії переконані, що важливо буде провести прозорий аудит енергоефективності підприємств та мереж ЖКГ та, за підсумками енергоаудиту, скласти мапу енерговтрат. Наступними вимогами є ухвалити державні програми модернізації мереж ЖКГ і стимулювати розвиток ОСББ як справжніх власників будинків та прибудинкових територій. Для цього треба внести зміни до законодавства про спрощення створення та розвиток ОСББ.

За словами голови Львівської обласної організації політичної партії «Наш край» Мирослава Хом’яка: "Прозорість ринку ЖКГ скасує олігархічні схеми збагачення за рахунок громадян та створить умови для модернізації комунальних мереж". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ