Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Живий ланцюг вчетверте об’єднає лівий та правий береги Дніпра

До Дня соборності України (22 січня) у Києві на мосту Патона небайдужі до української єдності об’єднаються у живий ланцюг та утворять 30-метровий прапор України, - про це повідомляють організатори заходу.


Наслідуючи приклад першого «живого» ланцюга в Україні, що з’єднав Львів та Київ (січень1990 року), учасники заходу зберуться на мосту Патона та, взявшись за руки, утворять живий ланцюг, що символічно об’єднає лівий та правий береги Дніпра.

Від мосту колона рушить ходою до Софіївської площі, де о 14.00 відбудеться конкурс малюнків на обличчі та виступи відомих літературних діячів і музикантів.

Акція відбувається вже четвертий рік поспіль і щораз збирає все більшу кількість учасників. Наразі у соціальних мережах взяти участь у заході зголосились вже близько тисячі осіб.


Організатори заходу закликають учасників брати із собою державну символіку.
Будь-яка партійна чи організаційна атрибутика під час акції заборонена, адже мета даної акції - об’єднати українців під національними прапорами, а не роз’єднувати їх на політичні табори.

Нагадаємо, 22 січня 1918 року у приміщенні Київського Будинку вчителя було підписано Четвертий Універсал, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. А 1919 року, в цей самий день на Софіївській Площі в Києві було проголошено Акт Соборності українських земель.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ