Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зі Львова до літнього табору у Польщі вирушили 300 юних пластунів

Сьогодні, 13 серпня, близько 300 вихованців Національної скаутської організації «Пласт» вирушили зі Львова до літнього табору у Польщі. Триватимуть табори від 10 до 14 днів, інформує пресслужба Львівської ОВА.

Серед мандрівників діти з Львівської, Київської, Харківської, Одеської та інших областей.

Щорічно виховники Пласту організовують табори для дітей з усіх куточків України. Кількість таких таборів сягає близько 100, в ході яких залучають більше 5000 вихованців Пласту. Вони дають дітям змогу розвиватися на засадах національно-патріотичного виховання, любові до України.

«Цьогоріч понад 1500 дітей мали змогу поїхати таборувати за кордон. У цих таборах вони знайшли нових друзів, з якими активно проводили час та навчались, а головне – діти популяризують Україну, розповідають про неї та її Героїв. Сьогодні до дружньої Польщі поїхали не лише пластуни з Львівщини, а й з інших областей країни. Сподіваюсь, упродовж цих двох тижнів діти гарно проведуть час та повернуться додому з приємними враженнями та новим досвідом», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Під час повномасштабного вторгнення росії проведення пластових таборів для більшості пластунів є можливістю мати повноцінні пластові заняття та навчання з національно-патріотичного напрямку.

Пласт цього року зміг організувати та провести 35 таборів за кордоном, зокрема у Словаччині, Німеччині. Місце для проведення таборів «Пласту» у Польщі допомогли організувати тамтешні скаути.

«Під час таборування діти облаштовуватимуть свій побут як забажають. Вони власноруч готуватимуть для себе страви, пратимуть свої речі, в’язатимуть таборові споруди і навчатимуться жити у взаємодії з природою.  Це важливо для того, аби діти вчилися бути самостійними, вміли співіснувати з іншими дітками. Для них це хороший спосіб вийти із зони комфорту», – поділилась  т.в.о. директора Львівського обласного Пластового центру Ольга Приходько.

Завдяки підтримці Львівської обласної військової адміністрації змогли організувати транспорт для 16 таборів на скаутських базах Польщі (скаутські бази в Насічному та Семянах). Очільник Львівщини отримав подяку від імені «Пласту» за допомогу та всебічну підтримку у розвитку руху пластунів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ