Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Злісним аліментникам заборонили полювати і водити автомобіль

Верховна Рада прийняла закон щодо посилення захисту прав дітей за допомогою нового порядку примусового стягнення заборгованості по сплаті аліментів. Проект закону №7277підтримали 294 народних депутата.

Згідно із законом, суд може обмежити неплатника аліментів у праві виїзду за межі України, праві керування транспортними засобами, праві користування вогнепальною мисливською зброєю.

Законом також встановлюється, що той з батьків, з яким за рішенням суду живе дитина, самостійно вирішує питання тимчасового виїзду дитини за межі України на строк, що не перевищує одного місяця.

У разі шестимісячної заборгованості по сплаті аліментів питання тимчасового виїзду дитини за межі України на термін, що перевищує один місяць, самостійно вирішує той з батьків, з яким проживає дитина.

Раніше міністр юстиції Павло Петренко представив до парламенту законодавчі зміни. "Цифри вражають. Зараз в органах юстиції понад 600 тисяч виконавчих проваджень проти тих осіб, які ухиляються від сплати аліментів", - сказав міністр під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Міністр повідомив про те, що в запропонованому законопроекті запропоновані наступні зміни: заборона виїзду за кордон при заборгованості за шість місяців, заборона керувати автомобілем, заборона на користування зброєю та полювання.

"Не платиш аліменти – не маєш права на кого полювати", - зробив висновок міністр.

Також Мін'юст пропонує ввести суспільно-корисні роботи для злісних неплатників аліментів.

"Ще одне нововведення, яке робить Міністерство юстиції, це публічний реєстр злісних неплатників аліментів", - сказав міністр.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ