Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Злочинність та правопорушення серед неповнолітніх Львівщини зменшились на 6,7%

Завдяки співпраці служби у справах неповнолітніх при Львівській ОДА з відділом кримінальної міліції у справах неповнолітніх УМВСУ у Львівській області та благодійними організаціями злочинність та правопорушення серед неповнолітніх за останніх 5 місяців цього року на Львівщині зменшились на 6,7%, — повідомляє представник ЦГЗ УМВСУ у Львівській області Людмила Дячок з посиланням на начальника відділу кримінальної міліції у справах неповнолітніх УМВСУ у Львівській області Ігоря Турчина.

Проводились оперативно-профілактичні операції та регіональні спеціальні рейди, під час яких на облік в підрозділи КМСН було поставлено 41 неблагополучну сім’ю, в яких батьки не приділяють належної уваги вихованню дітей; виявлено 142 підлітки, які залишили постійне місце навчання та проживання і займались бродяжництвом та жебракуванням.
На профілактичний облік поставлено 241 неповнолітнього, з яким проводиться профілактична робота по недопущенню скоєння ними злочинів та правопорушень. Значна увага приділяється правовиховній роботі з батьками, які не займаються вихованням дітей і своєю поведінкою сприяють скоєнню ними протиправних дій.
Начальник служби у справах неповнолітніх при ЛОДА Володимир Лис зазначив, що на теренах Львівської області активно створюються будинки сімейного типу, малокомпактні будинки-сиротинці (до 50 дітей), а також збільшення прийомних сімей. Це один із варіантів  розгрузити інтернатські заклади і подолати дитячу бездоглядність. Це дасть можливість дітям бути більш адаптованими до суспільства, вільно спілкуватися з ровесниками і вести всебічно розвинутий спосіб життя, так як вчитися вони будуть у загальних школах.
Також незабаром буде створений Центр соціально-психологічної реабілітації для неповнолітніх, де діти будуть проживати і знаходитися під постійним наглядом фахівців, протягом  9 місяців, а за цей час буде проводитись профілактична робота з батьками, щоб дитина повернулася в нормальне оточення.
Ще одна актуальна проблема, це соціальне сиріцтво при живих батьках, які масово виїжають за кордон на заробітки і діти залишаються без належної опіки. Батьки висилають дітям гроші, які витрачаються ними неналежним чином, і дитина втягується у вуличне бездоглядне життя. Відповідно розробляється проект, щодо обов’язкового встановлення опікунства над такими дітьми.
У Львові існує благодійна організація Центр соціальної адаптації, яка розробила і втілює в життя проект „Ковчег”. Вони допомагають людям, які вийшли з місць позбавлення волі адаптуватися до нормального життя; допомагають жінкам, які потерпають від насильства в сім’ї, біженцям, і найголовніше — вони створили ковчег для безпритульних дітей. Це автобус „Ікарус”, який кожен день, крім вихідних, вирушає по вулицях Львова, де зупиняється в трьох місцях, куди приходять діти, які харчуються, беруть для себе одяг, також там їх оглядає медичний працівник.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ