Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЗМІ: Деяких журналістів не пустили на подію з президентом на Карачуні

Журналіст «Громадського телебачення Донбасу» повідомив, що представників деяких ЗМІ не пропустили на відкриття телевежі на Карачуні під Слов’янськом Донецької області, звинувативши їх у кримінальних правопорушеннях.

«Журналістів централізовано привезли на Карачун з Краматорська. Після прибуття всіх журналістів перевірили на наявність небезпечних предметів, документів, а після провели обшук з собакою. Після закінчення обшуків і перевірки в базі даних невідомий чоловік попросив чотирьох журналістів повернутися до автобуса, заборонивши відвідувати захід», – мовиться у повідомленні «Громадського телебачення Донбасу».

За повідомленнями, не пустили кореспондентів «Еспрессо», телеканалу «До ТеБе», а також оператора «Громадського телебачення Донбасу».

Видання «Новости Донбасса» інформує, що трьох із чотирьох затриманих звинуватили у шахрайстві з кредитними картками, незаконному зберіганні зброї та участі у круглому столі з бойовиком Ігорем Гіркиним. Четвертому журналістові не назвали причину затримання.

За повідомленням expres.ua, в автобусі журналісти пробули 4 години. Після закінчення заходу і того, як гору Карачун залишив президент Петро Порошенко, затриманих журналістів разом з іншими представниками ЗМІ відвезли назад до Краматорська, так нічого і не пояснивши.

У редакції телеканалу «До ТеБе» заявили, що їхній журналіст Павло Палагута був акредитований на подію.

Наразі предстаники влади не коментували цих заяв.

Президент України Петро Порошенко 5 грудня запустив мовлення на радіопередавальній станції «Краматорськ».

Нова вежа, змонтована на горі Карачун, коротша за попередню на 40 метрів, радіус покриття сигналом з неї становить 60 кілометрів (на підконтрольні Україні території). Тут встановлені передавачі 24 національних і місцевих телеканалів.

Телевежа на горі Карачун під Слов’янськом була зруйнована в ході бойових дій у 2014 році. Строки введення в експлуатацію нової антени кілька разів відкладалися.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ