Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЗМІ Росії поширили дезінформацію щодо України і збитого «Боїнга»

ЗМІ Росії поширили дезінформацію щодо України і збитого «Боїнга», - Радіо Свобода.

Російські та проросійські засоби масової інформації цими днями повідомляли, що на Заході Україну прямо звинуватили у приховуванні фактів у справі катастрофи «Боїнга» рейсу MH17. Начебто про це заявив світовий експерт у ділянці безпеки цивільної авіації Девід МакМіллан. Однак, інформацію, із оригіналу статті із висловленнями МакМіллана було дещо спотворено.

«Саме він зараз очолює Фонд авіаційної безпеки. Виступаючи в парламенті Нідерландів, МакМіллан розкритикував Україну за те, що вона не передала Радбезу записи диспетчера, який спілкувався з екіпажем літака під час атаки», – написав російський канал «РЕН-ТВ» із посиланням на Facebook пост українського експерта Володимира Корнілова. На цей же пост послались інші російські ЗМІ.

Володимир Корнілов послався на нідерландську газету De Telegraaf і написав: «Той факт, що Раді безпеки Україною не було надано записи авіадиспетчера, який вів «Боїнг» під час атаки, згідно з його заявою, є тяжким злочином». МакМіллан заявив, що така поведінка має каратися за кримінальними законами Нідерландів, які офіційно (з дозволу Києва, треба зауважити) ведуть розслідування катастрофи».

А ось лінк і на саму статтю в De Telegraaf.

У ній колишній керівник Євроконтролю Девід МакМіллан говорить про те, що кримінальним злочином є те, що Рада безпеки Нідерландів не почула українського авіадиспетчера, який вів цей рейс у час збиття.

Також, колишній директор Європейської організації безпеки цивільної авіації Девід МакМіллан звинувачує не тільки Україну, а й Росію. Він зауважує, що дані з цього перельоту були стерті російською стороною, а в Україні в цей час дані не були записані через проведення техобслуговування радарів. Про це Володимир Корнілов у своєму пості не каже, як і російські ЗМІ. Окрім того, приватна думка, висловлена експертом МакМілланом не може бути подана як офіційна позиція Нідерландів або країн Заходу, як це зроблено у заголовках російських ЗМІ.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ