Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Зможемо розповісти Європі про проблеми українців з інвалідністю – керівниця центру "Джерело"

Нещодавно реабілітаційний центр “Джерело” отримав офіційне членство у Європейській асоціації з надання послуг людям з інвалідністю.
Зореслава Люльчак, керівниця центру "Джерело" (Фото: медіацентр "Україна")

За словами керівниці центру Зореслави Люльчак, це важливий крок не лише для самого центру, а й для України загалом. 

“Це є перше для України членство в Європейській асоціації з надання послуг людям з інвалідністю. Власне тепер ми маємо повноцінне право голосу, право озвучувати ті проблеми, з якими зіштовхуються люди з інвалідністю в Україні та їхні потреби. У нас також є можливість подаватись на проєкти, брати участь в навчаннях і самим проводити заняття, обмінюватись практиками у різних сферах послуг для осіб з інвалідністю”, – каже вона. 

У квітні до Джерела звернувся дитячий фонд ЮНІСЕФ з пропозицією партнерства і реалізації кризового продукту. Суть проєкту полягає в тому, аби допомагати дітям з інвалідністю, які потрапили в кризу через воєнні дії. 

Наразі допомогу для дітей з інклюзією, інвалідністю чи психологічними потребами, які виникли внаслідок воєнних дій, надають у семи західних областях країни. За словами Зореслави Люльчак, це можливість створення спільної єдиної мережі надання допомоги. 

“Ми маємо сім мобільних команд, які працюють у семи регіонах держави. Маємо круте партнерство з реабілітаційними центрами Закарпатської, Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської, Чернівецької та Волинської областей”, – каже керівниця.

Окрім того, у межах проєкту ЮНІСЕФ Джерело разом з партнерськими організаціями буде готувати команди з раннього втручання, які допомагатимуть превентивно впливати на те, шоб дитина, яка народжується в групі ризику чи має інклюзію опинялась в сім'ї, а не в інституційних закладах. 

Також реабілітаційний центр “Джерело” планує створити платформу активних громадських організацій та батьків дітей з інвалідністю по всій Україні для того, щоб вони “мали змогу адвокатувати й відстоювати ті зміни, які потрібні й болять”.

До слова, центр “Джерело” надає реабілітаційні послуги для дітей і молоді з інвалідністю та дітей з групи ризику, формує та впроваджує новітні стандарти соціальних послуг. За 29 років роботи допомогу отримали понад 7500 дітей та молоді, віком від кількох тижнів до 45 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ