Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Зниження тарифів на тепло, модернізація мереж та власний газ, – вимоги до влади

«Численні аварії на тепломережах під час цьогорічного опалювального сезону свідчать про критичність ситуації», – «Наш край».

Підбиваючи підсумки опалювального сезону, голова виконкому Львівської обласної організації політичної партії «Наш край» Орест Матвіїшин заявив: «Потрібно негайно прийняти державну програму модернізації інфраструктури ЖКГ, знизити тарифи на газ для людей за рахунок палива внутрішнього видобутку та посилити енергетичну безпеку країни».

“Через бездіяльність влади опалювальний сезон 2018–2019 може стати катастрофічним. Численні аварії на тепломагістралях – зокрема, у Харкові, Києві, Одесі – свідчать про катастрофічність ситуації. Зношеність інфраструктури – понад 70%», – зазначив Орест Матвіїшин.

Голова виконкому повідомив: «Наш край» зареєстрував у Верховній Раді законопроект №7408, який запобігає відключенню об’єктів соціальної інфраструктури та їхніх постачальників тепла від газу. На сьогодні законопроект підтриманий профільним Комітетом парламенту. Ми закликаємо депутатів ухвалити цей законопроект, щоб убезпечити житлово-комунальний комплекс від катастрофи».

Він також додав, що влада має можливість знизити вартість газу для населення.

“Кубометр українського газу коштує 3 300 грн. Натомість ми зараз платимо 8 000 за імпортний газ. Якщо країна перейде на газ власного видобутку – ми зможемо знизити суми в платіжках за опалення майже втричі”, – підсумував Орест Матвіїшин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ