Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Золочівській громаді повернули шість земельних ділянок

Золочівською окружною прокуратурою забезпечено реальне виконання рішень суду про витребування шести земельних ділянок. Про це повідомили 18 серпня у Відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Мова йде про земельні ділянки, які знаходяться в межах одного із сіл Золочівської територіальної громади. Їх загальна площа становить понад 2 га.

Встановлено, що колишня голова територіальної громади підробила рішення сесії сільської ради. Внаслідок чого із комунальної власності громади незаконно вибуло ряд земель сільськогосподарського призначення, які були безкоштовно передані у приватну власність громадянам.

Реагуючи на порушення, прокуратура звернулась до суду з позовами про повернення у комунальну власність незаконно переданих земельних ділянок.

Суд погодився з правовою позицією прокурора і задовольнив позови в повному обсязі.

На даний час рішення суду реально виконані, внесено відомості в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та повернуто земельні ділянки у комунальну власність.

Довідково зазначимо, прокурори скерували до суду обвинувальний акт щодо сільської голови за фактом службового підроблення та зловживання владою (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 364 КК України). Судовий розгляд триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ