Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

​Зцілення через мистецтво: арттерапія для дружин і матерів полеглих Героїв

Малювання спогадів: київська ініціатива допомагає дружинам і матерям загиблих Героїв через мистецтво.

В Києві стартує інноваційний проєкт "Жива. Справжні історії кохання", спрямований на підтримку жінок, які втратили чоловіків і синів під час війни в Україні. Ініціатива реалізується Благодійним фондом "Сучасна Україна" у співпраці з Інститутом проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України.

Учасниці проєкту зможуть взяти участь у серії майстер-класів та творчих сесій із професійними художниками та студентами мистецьких вишів. Метою заходів є надання можливості жінкам висловити свої почуття та переживання через мистецтво, зокрема живопис. Цей інноваційний метод арттерапії ґрунтується на дослідженнях із психології та соціальної адаптації і спрямований на емоційне та психологічне відновлення учасниць у дружньому та підтримуючому середовищі.

Під час майстер-класів учасниці матимуть нагоду не лише малювати свої спогади, а й обговорювати особисті історії та травматичні переживання. Досвід проєкту "Жива" буде представлений на Міжнародній науковій конференції "Культура і мистецтво в умовах російсько-української війни" та супроводжуватиметься виставками картин учасниць.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ