Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Зустріч голів МЗС "нормандської четвірки" поки не планують

Найближчим часом зустріч голів міністерств закордонних справ у "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція та Росія) не планують.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін журналістам в понеділок в Києві, повідомив Цензор.НЕТ.

"Формально, на політичному рівні - ні. Розмови точаться щодо логіки та послідовності дорожньої карти (реалізації Мінських домовленостей. - Ред.), оскільки без того, щоб об'єднати в одному документі, по-перше, послідовність дій, а по-друге, гарантії їх виконання, дуже важко просуватися", - сказав П. Клімкін, відповідаючи на запитання, чи планують найближчим часом зустріч міністрів у "нормандському форматі".

За словами міністра, Росія створює з Мінських домовленостей певне задзеркалля: "Замість реальності - це просто викривлена ситуація".

Він наголосив, що раніше були розмови про можливість зустрічі міністрів закордонних справ "нормандського формату". "Зокрема однією з дат, попередньо, я наголошую, було неофіційне засідання міністрів закордонних справ ОБСЄ в Потсдамі (запланована на 1 вересня в Потсдамі неофіційна зустріч голів МЗС країн ОБСЄ для обговорення викликів у сфері безпеки. - Ред.). Зараз начебто (голова МЗС РФ - Ред.) Лавров не братиме участі в цьому засіданні. Таким чином, його переносять на пізніший термін", - зазначив П. Клімкін.

Міністр наголосив, що головний момент - це домовленості, з якими необхідно вийти на зустріч міністрів "нормандської четвірки". "На сьогодні чіткого бачення, як ми структуруємо дорожню карту Мінських домовленостей, у нас немає, але ми над цим працюємо", - додав П. Клімкін.

При цьому він зазначив, що дорожня карта, над якою працюють сторони, - "це не новий документ". "Мені часто ставлять запитання: чи не буде це умовним Мінськом-3 або третьою версією Мінська? Це - не третя версія Мінська", - наголосив голова МЗС України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ