Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Звільнені з полону заручники проходять спецперевірку СБУ

Визволені з полону заручники проходять спеціальну перевірку Служби безпеки України і ставляться до цього з розумінням. Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в ефірі каналу «112 Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Абсолютно всі звільнені проходять спеціальну перевірку Служби безпеки України. Люди до цього нормально ставляться. Є, це вже не таємниця, і серед військовослужбовців, і серед цивільних, люди, до яких є низка запитань у наших правоохоронців. Але я в цьому не вбачаю ніякого великого гріха», - сказав Тука.

Він наголосив, що колишні бранці бойовиків, як і всі інші громадяни, "мусять відповідати перед законом України".

«Якщо казати про військовослужбовців, то є люди, щодо яких є попереднє звинувачення щодо самовільного залишення місця розташування військової частини. Є люди, яких підозрюють у більш тяжких злочинах. Стосовно деяких є підозри щодо передачі певної інформації противнику. Щодо цивільних, то є люди, яких підозрюють у шахрайстві, фінансуванні тероризму і так само в передачі інформації», - додав заступник міністра.

Як повідомлялося, 27 грудня були визволені 73 заручники, які перебували в полоні на окупованій частині Донбасу. Натомість українська сторона передала "Д/ЛНР" 233 особи.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ