Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З'явилась відповідь на петицію щодо штрафів за викинуте сміття

На сайті єдиної системи місцевих петицій сьогодні, 4 квітня, з'явилась відповідь на петицію щодо штрафів за викинуте сміття. Відтак, тепер штраф за викинуте сміття буде від 340 до 1360 грн, зокрема максимальний штраф за порушення у сфері благоустрою становить 80 % мінімальної заробітної плати громадян.

Управлінням екології та благоустрою розглянуто петицію «Штрафи за викинуте сміття», повідомляємо наступне. 

Петиція «Штрафи за викинуте сміття» 09.03.2016 набрала необхідну кількість голосів. Відтак є значна підтримка у населення щодо більш жорсткого застосування штрафів до порушників у сфері благоустрою., в т. ч. викидання сміття в не відведених для цього місцях. 

Статтею 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» передбачено, що порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тобто на громадянина може бути накладений штраф від 340 до 1360 грн, зокрема максимальний штраф за порушення у сфері благоустрою становить 80 % мінімальної заробітної плати громадян.  Протоколи про адміністративні правопорушення за правопорушення, передбачені ст.152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», складають інспектори КП «Адміністративно-технічне управління» та працівники Управління патрульної поліції м.Львова. 

Водночас доцільним вбачається залучати ЛКП «Муніципальна дружина» для фіксування фактів порушення благоустрою та виклику працівників Управління патрульної поліції м. Львова. 
Таким чином вважаємо, що пропонований заявником розмір штрафу за порушення у сфері благоустрою, в т. ч. викидання сміття в не відведених для цього місцях, практично передбачений чинним законодавством, тому внесення змін до Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» не є доцільним. 
Даний висновок погоджено з постійною депутатською комісією екології та природокористування. 

Петицію підписали 1110 осіб з 1000 необхідних.

Як писало Гал-інфо раніше, від 22 лютого на сайті єдиної системи місцевих петицій можна зареєструвати власну петицію. Якщо вона набере понад 1000 підписів, її будуть змушені розглянути у Львівській міській раді.

Станом на сьогодні на три петиції чиновники ЛМР вже дали відповіді, ще 7 перебувають на розгляді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ