Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: Зявилося кольорове відео кривавої битви Першої світової
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

З'явилося кольорове відео кривавої битви Першої світової

В інтернеті опублікували розфарбоване відео Верденської битви у Першій світовій війні.

Битва тривала 9 місяців, з 21 лютого по 18 грудня 1916-го. Німецькі війська намагалися пробити оборону французів у районі Верденського укріпленого району. Він захищав північний вхід до рівнин провінції Шампань, який відкривав шлях на Париж. Про це пише gazeta.ua.

Німці вдень обстрілювали французькі форти з артилерії, вночі їхні війська займали укріплення. Так ім вдалось просунутись углиб укріпрайону, але французьке командування вжило заходів для усунення загрози оточення. У Верден постійно перекидали війська та зброю.

Дії російських військ на Східному фронті змусили німців перейти в оборону. 24 жовтня французькі війська перейшли у наступ і до кінця грудня вийшли на позиції, які займали до 25 лютого. Жодних тактичних і стратегічних результатів битва не принесла.

Під час Верденської битви обидві сторони втратили близько мільйона осіб, серед яких убитими - до 430 тис. людей. Біля Вердену військові вперше почали використовувати легкі кулемети, рушничні гранатомети, вогнемети і хімічні снаряди. Битва отримала назву "Верденської м'ясорубки".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ