Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Зюбаненко прокоментував дві гучні справи, пов’язані з міліцією Львова

В Інтернеті з’явилася інформація про те, що у Львові 1 жовтня працівники львівської міліції в головному управлінні, яке розміщене на вул С. Бандери, 1, побили та принизили чоловіка на ім’я Дмитро Флекман.

Про інцидент написало видання «Киев еврейский». В інформації йдеться про те, що працівники міліції не лише чинили на нього тиск та вимагали 10 тис доларів, але й побили його, погрожували і навіть «справили природню потребу».

Сьогодні, 7 жовтня, прес-служба прокуратури Львова поширила новину про те, що розслідування у вказаному кримінальному провадженні з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 3 ст. 365 КК України розпочато 2 жовтня внаслідок розгляду заяви 29-річного мешканця Львова.

З цього приводу Гал-інфо звернулося за коментарем до начальника Львівського міського управління міліції Сергія Зюбаненка.

За його словами, вказана особа була запрошена до відділку за дорученням слідчого по одному із кримінальних проваджень.

Як зазначив головний міліціонер Львова, у вказаного чоловіка були вилучені телефон і невідома речовина, яка скерована на експертизу.

«На допиті цей чоловік сказав, що телефон і речовина не його і що це йому підкинули. Наразі нам вдалося спростувати це і довести, що телефон дійсно належить йому, а вказана речовина була разом із телефоном», - сказав Зюбаненко.

Описані ним у ЗМІ події, Сергій Зюбаненко називає абсурдними, адже, за його словами, «справити нужду», бити чи принижувати при тій кількості свідків було просто нереально.

«Його ж відвели до слідчого, який проводив допит при двох понятих. Це випадкові люди з вулиці, і повірте, якби він був у такому стані, як це описано, то це б відчули і побачили ці люди. Ну, десь чоловік трохи перефантазував», - додав Сергій Зюбаненко.

За словами Сергія Зюбаненка, дивним виглядає і те, що в лікувальний заклад чоловік звернувся, аж через п’ять годин.

«Часто, коли людина хоче уникнути покарання, то намагається придумати, як це зробити. Однак, це вже просто абсурдно», - зазначив Сергій Зюбаненко.

Додамо, що подія, яку описав Дмитро Флекман сталася 1 жовтня, а інформація у ЗМІ з’явилася лише через тиждень.

В Інтернеті також з’явилася інформація про інцидент, який стався 2 жовтня. За повідомленням ЗМІ у Львові міліціонери побили помічника народного депутата України Василя Пазиняка В’ячеслава Єнбаєва, який начебто викликав правоохоронців побачивши, як на подвір’ї невідомі намагаються пограбувати автівку.

За словами Сергія Зюбаненка, цього чоловіка дійсно затримали. Він був напідпитку. Правоохоронці вилучили у нього пістолет. Від дій цього чоловіка постраждала журналістка, яка і звернулася до правоохоронців із заявою. 3 жовтня Шевченківським РВ ЛМУ ГУ МВСУ у Львівській області зареєстровано кримінальне провадження за фактом пошкодження майна.

Нагадаємо, що нещодавно Сергій Зюбаненко представляв журналістам програму «Добровільної Реформи Міліції», згідно з якою правоохоронні органи Львова почали кампанію відкритості та прозорості у своїй роботі.

На запитання  Гал-інфо, чи не вважає він, що хтось таким чином намагається дискредитувати його реформаторські починання, Сергій Зюбаненко зазначив, що ці два випадки він вважає збігом обставин.

Однак і версію про те, що комусь може не подобатись такі реформи, теж не відкидає.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ