Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В міліції Львова пропонують чиновникам клеїти на авто наліпки: «Я – посадовець, і я не порушую»

Начальник міліції Львова Сергій Зюбаненко вважає, що посадовці, голови адміністрацій, судді, працівники прокуратури повинні показати власний приклад того, що посадовці не порушують правил дорожнього руху. Про це він розповів учора, 18 листопада, коментуючи інцидент, який стався в центрі Львова, коли народний депутат посперечався з інспектором ДАІ.

«Коли я був начальником міліції в іншому місті, то якось виїздив на вбивство і порушив правила дорожнього руху. Мені зробив зауваження мер міста, вранці я приніс йому протокол та квитанцію про сплату штрафу. Згодом переглянувши відео з камер відео нагляду, які були в міському управлінні, я знайшов таких чотири порушення у самого мера. До честі йому, він усі їх визнав і теж сплатив штраф», - розповів Зюбаненко.

За словами головного міліціонера Львова, пізніше провели цікавий експеримент: «Ми зібрали всіх посадовців, прокурора, суддів, і у нас була така розмова - «я посадовець, і я не порушую правил дорожнього руху». Результат був дуже позитивний, хороші відгуки та активне обговорення. Починати потрібно із себе. Отож, я пропоную виготовити наліпки і повісити їх на  авто посадовців: «Я – посадовець, і я не порушую».

Він також зазначив, що трапляються такі екстрені ситуації, коли злочинець може втекти з місця пригоди. У такому випадку працівники міліції змушені порушувати.

«Однак тоді працівники міліції включають проблискові маячки. Такі порушення передбачені законом, а просто порушувати, бо так хочу – це незаконно», - заявив Сергій Зюбаненко.

Нагадаємо, що з ініціативи правоохоронців Львова в громадському транспорті міста розміщено наліпки, які закликають громадян пильнувати свої речі, щоб не стати жертвами кишенькових злодіїв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ