Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал

Головний міліціонер Львова прокоментував ідею депутатів щодо муніципальної дружини

Правоохоронці Львова вже два роки намагаються знайти кошти на відеокамери. Депутати не поспішають виділяти на це кошти, натомість обмірковують питання розширення повноважень муніципальної дружини. Таку думку в коментарі Гал-інфо висловив начальник міліції Львова Сергій Зюбаненко з приводу рішення сесії Львівської міської ради створити комісію, яка буде займатися напрацюванням щодо розширення повноважень муніципальної дружини.

«Ми просимо про виділення коштів для встановлення камер відеоспостереження. Це потрібно для безпеки людей, якщо Львів претендує на статус культурної столиці, до якої приїздить надзвичайно багато туристів. Це для безпеки як городян, так і тих самих туристів. У всіх європейських країнах людський фактор заміняють технічним ресурсом. Це допоможе виключити фактор корупції», - зазначив Сергій Зюбаненко.

Він також додав, що розуміє й те, що таке питання є в політичному полі і пов’язане з подіями, які відбуваються в країні.

Водночас він наголосив, що у місті діє велика кількість організацій, які відповідно до своїх статутів можуть допомагати правоохоронцям, однак не роблять цього.

«Дешевше поставити одну відеокамеру у місті, чим щомісяця платити заробітну плату. Окрім того, не розумію, за яким принципом вони будуть набирати на роботу у цю муніципальну дружину, який буде фах цих людей, як буде проходити відбір. Не зрозуміло також, якими будуть їхні повноваження та функції, якщо вони пересікатимуться із функціями правоохоронців, то це буде біда», - заявив Сергій Зюбаненко.

Він також додав, що у місті встановлено лише 24 камери відеоспостереження від МВС.

«Львів за цими показниками мало не на останній позиції серед усіх обласних центрів. Навіть у селищах міського типу відеокамер більше. Ці камери потрібні не лише для запобігання злочинів, але й для швидшого їх розкриття. Якщо хтось думає, що це для якихось маніпуляцій, то я готовий встановити сервери у міській раді і звертатися за матеріалами при потребі», - наголосив Сергій Зюбаненко.

Він додав, що не бачить сенсу у такому рішенні.

Нагадаємо, що на сесії Львівської міськради 26 грудня депутати проголосували за створення комісії, яка буде займатися напрацюванням розширення повноважень муніципальної дружини. "За" проголосувало 65 депутатів.

Як зазначив секретар ради Василь Павлюк під час зборів громадськості з приводу формування Львівського відділення Народного об’єднання «Майдан», для захисту громадян депутати створюють муніципальну поліцію.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ