Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Біля львівської Ратуші повісили підприємця – акція протесту проти заборони продажу алкоголю у кіосках

У цей час біля Львівської міської ради приблизно сто власників кіосків та торговельних павільйонів розпочали акцію протесту проти, на їхню думку, свавільних дій міського голови Львова Андрія Садового, який, як відомо, виступив з ініціативою заборонити продаж алкогольних та слабоалкогольних напоїв у тих же кіосках. Це питання має бути розглянуто сьогодні, 15 грудня, на сесії міської ради.

Протестувальники змонтували шибеницю: у петлі висить макет чоловіка із написом – «Підприємець».

Також люди тримають плакати: «Свобода», не дай можливості довести нас до голодної смерті», «Свобода», не відправляй львів’ян на заробітки», «Досить душити малий бізнес», «Мер, досить дурити львівську громаду».

Дехто з підприємців прийшов із вилами. Також люди озброєні металевими діжками, які використовують, як барабани. До слова, протестанти почали гамселити палицями по діжках саме тоді, коли депутати проголошували молитву "Отче наш". 

Згодом до міської ради привели двох кіз, на яких було написано "Депутатський корпус". Їх вів на повідку чоловік, обличчя якого затуляли фото Садового, а на спині було написано "Чабан".

Представник громадської організації «Я - львів’янин» Михайло Трескот заявив, що ухвала, яку розглядатимуть депутати, є незаконною. За його словами, відповідний висновок надало територіальне управління Антимонопольного комітету.

«Садовий знищує малий бізнес на користь супермаркетів. Ми звертаємося до «Свободи», яку більшість малих підприємців підтримали на виборах, не допустити прийняття незаконної ухвали. Якщо хочете заборонити у продаж пива і слабоалкогольних напоїв у кіосках, забороняйте всюди, і в магазинах, і в супермаркетах», – сказав він журналістам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ