Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Діти Рудного, яким перекрили каналізацію, запросили Садового посидітити на горщику за компанію

Сьогодні, 1 червня, діти дошкільного віку разом із батьками селища Рудно (Залізничний р-н) пікетували Львівську міську раду. Днями у селищі фекаліями затопило школу, перестав працювати шкільний табір, через загрозу такого ж затоплення закрили дитячий садочок.

«Проблема каналізування в селищі Рудно існує давно. Повноцінної каналізаційної системи в селищі нема, є тільки труба, вміст якої каналізаційно-насосна станція виводить просто в поле за селищем. При цьому насосна станція розрахована тільки на садочок і школу. Натомість до неї підключились приватні підприємства, заклади громадського харчування, окремі оселі. Внаслідок цього каналізаційна станція часто ламається. Зокрема, днями фекалії затопили школу і дитсадок», –розповілажителька смт. Рудно Ольга Мойсеєва.

«За висновками Залізничної СЕС, Рудно на межі екологічної катастрофи. Є постанова про заборону експлуатації малих очисних споруд. Як наслідок, 1 червня офіційно закривають дитячий садочок. А як нам жити?», – продовжує Ольга Мойсеєва.

Також мешканці Рудного мають ще одну біду. «Наші діти п’ють воду з нітратами, ми змушені труїти своїх дітей. Нічого для розв’язання цієї проблеми не робиться», – наголосила прані Ольга.

«У мене двоє дітей, залишити їх на бабусь чи дідусів у мене змоги нема, я і чоловік працюємо. Ми боїмось за здоров’я наших дітей. Ми змушені водити дітей зі собою на роботу. Тому ми вимагаємо від міської влади нарешті взятися за нашу проблему»,– наголосила вона.

До пікетувальників ніхто з міської ради не виходив. Отож, матері вирішили піти до міського голови Андрій Садового, але зустрітись із мером їм особисто не вдалось. Охорона не пропустила активістів, порадивши звернутись в департамент «Адміністрація міського голови». Так і зробили. У департаменті діти передали Андрію Садовому подарунок –дитячий горщик.

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ