Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Діти з вадами зору намалюють світ

1/3
Діти з вадами зору покажуть львів’янам, як вони уявляють світ, якого ніколи не бачили на власні очі. Зокрема, у вересні у Львові продовжили свою діяльність творчі студії пальчикового живопису для дітей з вадами зору. Про це повідомила координатор проекту Марія Войтинська.

«Мета проекту – розвинути творчі здібності діток, і привернути увагу громадськості до їхніх проблем. В Україні щорічно близько однієї тисячі діток, її майбутніх повноцінних громадян, стають сліпими і близько 500 тисяч дітей реєструється зі зниженим зором», - зазначила Марія Войтинська.

«Здавалось, що ти маєш віддати власну енергію, але, виходячи з класу після заняття, розумієш, що ти повен сил, адже діти віддали тобі щось трохи більше ніж гарні малюнки пальчиками, - вони подарували радісну і непідкупну щирість. Також вражає бурхлива уява наших учнів. Так, Петрик, учень школи для сліпих дітей №100, часто малює нестямно смачні і пахучі кавуни, яких він ніколи не бачив своїми очима…», - ділиться враженнями волонтер проекту Люба Журко

Заняття із пальчикового живопису у рамках проекту проводяться щотижнево підготовленими студентами-волонтерами, починаючи з 10 червня 2010 року (липень-серпень – канікули) на базі Львівського навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадам зору «Левеня» (кожного четверга) та Спеціалізованої школи-інтернату для сліпих дітей №100 (кожної суботи).

Довідка.

Проект стартував у червні цьогороку у рамках проекту Фонду братів Кличків та Фонду Конрада Аденауера «Оздорови суспільство» - конкурсу есе на однойменну тему, який відбувався цією весною (автори найкращих робіт продовжили змагання та отримали гранти на реалізацію своїх ідей). В грудні цього року буде організована виставка кращих робіт, а також презентація тематичного одягу із зображенням на ньому дитячих малюнків. Співорганізаторами творчих студій пальчикового живопису стали: ЛММГО «Генерація-плюс», Фонд Святого Володимира, члени львівського осередку ГО «Пласт», а також кілька приватних підприємців нашого міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ