Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Фаріон пояснила, чому 22 червня у Львові минуло без сутичок

Заслуга львівської молоді, що вона 9 травня дала гідну відсіч покидькам, і ті не змогли вступити на землю Лева вдруге, – сказала Ірина Фаріон, депутат Львівської обласної ради сьогодні, 22 червня, у Львові під час віче-реквієму за жертвами масових розстрілів у червні 1941 року в Галичині.

«Закатовані, дивляться зі світлин, які ви тримаєте в руках, благають про помсту… Наша трагедія і найбільша провина перед цими людьми…, що ми не встигли за них відплатити. Сьогодні нам обклеюють Львів безглуздою рекламою «Пам'ять без агресії». За кого вони нас мають: за адекватних людей чи за помилку природи? Заслуга львівської молоді ,що вона 9 травня дала гідну відсіч, і покидьки не змогли вступити на землю Лева вдруге. Слава нам!», – сказала Ірина Фаріон.

«Мене дивує те, що 17 вересня 1939 року деякі львів'яни зустрічали червону армію з квітами і сіллю. Ці люди, світлини яких ви тримаєте у свої руках, заплатили кров’ю за це прогинання і пристосування, і за ці зрадниці квіти», – додала вона.

На мітингу, на який зібралося до 4 тис. осіб, свободівці, як і інші львів’яни, тримали в руках портрети закатованих родичів. Зокрема, Олег Тягнибок, прийшов з портретом Лонгина Цегельського – брата його прадіда Ігнатія Цегельського, голова Львівської облради Олег Панькевич ­– з портретом бабусі та дядька.

Сутичок нема. Дехто з учасників віче-реквієму тримають плакати «Комунізм дорівнює геноцид».

Під час віче-реквієму виступили також голова Львівської обласної ради Олег Панькевич та міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Вшанування жертв тоталітарних репресій продовжилось концертними виступами. 

 

Фото - Йосип Марухняк

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ