Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Філарет показав Кирилові 25-тисячну Хресну ходу. Фото

Сьогодні,28 липня, в неділю, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звершив у Києві урочисту Божественну літургію з нагоди 1025-ліття Хрещення Київської Руси. Про це повідомили в Прес-центрі Київської Патріархії.

Як йдеться у повідомленні, після завершення Божественної літургії (близько 12.00) від Володимирського собору в напрямку до пам’ятника князю Володимиру вирушив Хресний хід. Він зібрав більше учасників, ніж у попередні роки – понад 25 тисяч чоловік, з яких понад 2 тисячі становили священнослужителі. Люди йшли не тільки по вулиці, але й бічними тротуарами.

Довжина Хресного ходу від голови до кінця колони склала понад кілометр (коли початок ходу був на Софіївській площі, його завершення було на розі вул. Володимирської та бульвару Шевченка). Загальна тривалість шляху – близько 2,5 кілометрів.

Незважаючи на жарку погоду та поважний вік – невдовзі владиці виповниться 85 років – Предстоятель, Святійший Патріарх Філарет не тільки звершив понад двогодинну Божественну літургію, але й пройшов весь шлях ходу та очолив молебень біля пам’ятника князю Володимиру.

На сходах перед постаментом пам’ятника князю-хрестителю лунали молитви до нього та всіх святих землі Української. Патріарх прочитав молитву до рівноапостольного князя, а потім тисячі присутніх проспівали величання.

Після завершення молебню Патріарх Філарет звернувся до всіх зі словом повчання. "Вчора тут Московський Патріархат звершував молебень для високоповажних державних осіб та гостей. А ми сьогодні звершили молебень для українського народу" – зазначив Патріарх під оплески присутніх. Він закликав віруючих долати ворожнечу та єднатися у Помісну Церкву, а також долати гріхи у собі, а не шукати їх у ближнього.

Богослужіння завершилося многоліттям Патріарху, ієрархам, Україні, її владі та війську, і всім православним християнам. Після чого Предстоятель окропив віруючих святою водою, а потім дав відповіді на питання журналістів.

Святкове богослужіння завершилося після 14 години, тобто тривало загалом понад 4,5 години.

У якості подарунку в Михайлівському монастирі на паломників чекав чудовий спів хорового колективу «Орфей», а також можливість підкріпити свої тілесні сили їжею на благодійному обіді, який був організований за сприяння Патріаршого намісника, митрополита Переяслав-Хмельницького і Бориспільського Епіфанія.

Багатотисячне загальноцерковне торжество з нагоди 1025-ліття Хрещення Київської Русі ще раз засвідчило духовну силу Київського Патріархату, стало втіхою та підтримкою численним священикам і мирянам з різних куточків України, які змогли побачити велич Церкви, до якої належать, та відчути причетність до важливої духовної справи творення єдиної Помісної Православної Української Церкви.

Нагадаємо, що у Києві вже третій день відбуваються урочистості, присвячені 1025-літтю Хрещення Київської Русі. Учора, 27 липня, на Володимирській гірці відбувся святковий молебен за участю Патріарха РПЦ Кирила. 

Фото - Церква.info, ВО «Батьківщина».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ