Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Хрещення Русі: як у Києві молилися VIP-персони. Фото

У гостей урочистого молебню, що проходив на Володимирській гірці на честь Хрещення Русі, охорона відбирала не тільки мінеральну воду в пластикових пляшках, але навіть просфори і церковні паски та не пускали близько до політиків і священиків, які молились.

Про це йдеться в статті LB.ua. Так, в процесі проходження огляду на четвертому кордоні охорони вимагали у людей залишити принесену з собою воду в пластикових пляшках та їжу - і церковні паски і просфори. Освячений церковний хліб доводилося класти просто на землю.

Віктор Янукович вітає патріарха Кирила

Як відомо, просфора - богослужбовий літургійний хліб, що вживається в православ'ї для таїнства Євхаристії та для поминання під час Проскомидії живих і мертвих.

Президент РФ Путін молиться.

Ті ж, хто пройшов крізь кордони, мав спеціальне запрошення і був спеціально відібраний, пишуть журналісти. Після молебню патріарх РПЦ Кирило, який проходив повз віруючих, незважаючи на привітальні крики не зупинявся, щоб їх благословити.

Як повідомила «Українська правда», у той же час на Європейській площі, біля готелю "Дніпро", партія "Свобода" провела мітинг проти приїзду до Києва президента Росії і патріарха Російської православної церкви на молебень.

"Свобода" мітингує проти молебну. Фото прес-служби партії.

Націоналісти влаштували мітинг проти Путіна і Гундяєва.

На чолі мітингувальників були народні депутати Андрій Іллєнко, Ігор Мірошниченко та Юрій Сиротюк.

news.bigmir.net

Фото - news.bigmir.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ