Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Хасиди в Умані моляться та розважаються, святкуючи Рош-ха-Шан. Фоторепортаж

Учора, 4 вересня, хасиди зустрічали новий 5774-й рік. В Умань на святкування Рош-ха-Шану прибуло близько 30 тисяч хасидів-паломників з Ізраїлю, США, Росії, Німеччини та інших країн світу. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з місця події.

Місцем локації в Умані для хасидів є вулиця Пушкіна, де похоронений Цадик Нахман.

Як повідомив кореспондент Гал-інфо, в період Рош-ха-Шану місцеві мешканці виїжджають з своїх будинків, що є на цій та прилеглих вулицях. Натомість здають їх за великі гроші хасидам. Вартість проживання для однієї людини сягає 300 доларів.

Доступ на вулицю є обмеженим. На підступах до неї є пости ДАІ та міліції. Охороняти порядок приїхали українські правоохоронці і з інших областей. Також є і кілька ізраїльських полісменів.

На території, де святкують хасиди, створено кілька шалашів-їдалень на 15 тисяч чоловік. В них хасидів годують кошернею їжею, привезеною з Америки. Також є кілька пунктів з безкоштовним кошерним печивом та кавою, чаєм і молоком.

Місцеві мешканці не надто задоволені сусідством, адже кажуть, що хасиди залишають після себе дуже багато сміття.

Нагадаємо, що ортодоксальні євреї за традицією святкують Рош-ха-Шан в Умані, де похований їхній духовний наставник Цадик Нахман.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ