Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Культура

Історія прапору з Майдану, який пережив найкривавіше протистояння. Фото

Сьогодні, 3 травня, на фасаді Ратуші розмістили національний прапор України, котрий відомий український художник, іконописець Лев Скоп врятував з барикад на Майдані, в найкривавіші дні протистоянь.

Понівечений прапор помістили в рамку під скло, аби зберегти у тому вигляді, як він був на майдані. Художник Лев Скоп розповів, що знайшов прапор відразу після того, як беркут відступив з Майдану вулицею Інституцькою.

«Коли бійці беркуту відступили, я пішов по барикадам, пройтись тими місцями де гинули люди, - зазначив Лев Скоп, - цей прапор знайшов між барикадами, він був просто пожмаканий, обвуглений, весь у бруді але вцілілий».

Як зазначив художник, цей прапор для нього дуже цінний, адже увібрав в себе дух майдану та набув символізму незламності України.

«Прийшовши із прапором до намету, я сфотографувався з синами та цим прапором зовсім не очікуючи такого ажіотажу та уваги до знимки, - зазначив художник, - дуже приємно, що ним зацікавився Львів, пізніше його передадуть в музей визвольних змагань».

Лев Скоп наголосив, що попросив прапор не прати та «зберегти саме в такому вигляді як він був пошкоджений на барикадах, адже він увібрав в себе той дим, дух що був на Майдані».

Фото – Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ