Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Коли читали привітання Януковича для бойків – почався рясний дощ

Учора, 1 серпня, в селі Явора Турківського району Львівської області завершився Другий світовий конгрес бойків. Подія зібрала близько 7 тисяч бойків з усього світу та України. Протягом трьох днів, окрім фольклорних заходів, учасники Конгресу провели конференції, під час яких обговорювали питання міграції, виховання, розвитку малого та середнього бізнесу.

На галявині між горами розташували сцену, з якої лунали автентичні українські пісні у виконанні бойківчан. Все це називалось фольклорним святом «Співоче поле», метою якого було відродження звичаїв та обрядів.

Конгрес привернув увагу великої кількості турківчан, і все поле навколо сцени було заповнено людьми, які прийшли цілими родинами.

Прості люди без жодного страху перед сценою виходили до сотень глядачів, щоб заспівати пісень, які їх навчили ще діди та прадіди. Ці «артисти» в повсякденному житті мами та бабці, тати та діти, а на «Співочому полі» - вони ті, хто відроджує пам'ять та не дає забути про своє коріння.

На закриття Конгресу прибули і представники влади, зокрема, голова Львівської ОДА Василь Горбаль.

За його словами, це дійство всесвітнього масштабу, адже знання свого минулого, шанування своїх прадавніх традицій – це ті речі, які повинні буди головними для кожного українця.

Під час виступів посадовці зачитали привітання від Президента України Віктора Януковича. Саме в цей момент почався рясний дощ, який змусив людей на певний час поховатись хто куди. Та свята це не зупинило, запальні звуки трембіт та сила пісні наче розігнали хмари і за кілька хвилин «Співоче поле» осяяло сонце.

Василь Горбаль вручив голові ВГО «Бойківщина 21 століття», завідуючому Турківського районного народного дому Петру Косачевичу ключі від подарованого автобуса.

У свою чергу організатори фестивалю вручили голові Львівської ОДА і представникам місцевої влади запашні короваї і привітали народними піснями.

Після концерту відбулося урочисте закриття Конгресу, запалили ватру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ