Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівський іподром готують до візиту Януковича

Учора, 1 серпня, на Львівському іподромі пройшли кінні змагання. Загалом провели 8 скачок. Серед них найпрестижніша скачка - Великий Український приз (Дербі) на дистанцію 2400 метрів. Та змагання на кубок голови Львівської ОДА та міського голови Львова.

В кінних перегонах на кубок Голови Львівської ОДА, першим на фініш прийшов кінь Голд Чіф з майстром-жокеєм Семеном Мартюком. Переможець визначився у напруженій боротьбі з-поміж 4 коней.

Кубок Семену Мартюку вручив особисто Голова Львівської ОДА Василь Горбаль.

Загалом у забігу взяло участь 4 коней: чотири роки і старші. Друге місце – Трю Стар «ПП «Кінний завод «Мілленіум»), майстер-жокей Андрій Бебешко; третє – Редон (Агро цех №10 ДП «Ілліч – Агро – Донбас»), жокей 1-ї категорії Євген Красозов; четверте місце – Бабеш (ЗАТ «Львівський іподром»).

Під час вручення нагороди Василь Горбаль висловив задоволення тим, що робота відомого на весь світ Львівського іподрому поступово відроджується.

«Приємно, що це не перші кінні перегони. Ці змагання проводяться для того, щоб підкреслити важливість відродження Львівського іподрому, розвитку всієї інфраструктури навколо нього», - зазначив він.

Також Василь Горбаль додав, що керівництво ОДА з керівництвом іподрому відпрацьовують спільні дії здальшого розвитку кінних перегонів і конярства в цілому. «Наразі ми відпрацьовуємо спільні дії, які стосуються розвитку інфраструктури. Крім того, ми одразу виділили необхідні кошти на відбудову іподрому після буревію. В майбутньому співпраця буде значно тіснішою. Ми напрацюємо комплекс необхідних заходів для популяризації кінного спорту, а також для того, щоб у майбутньому перегони проходили краще, на більш якіснішому рівні», - підкреслив голова Львівської ОДА.

Він також висловив впевненість у тому, що скоро Львівський іподром зможе приймати у себе не тільки звичайних громадян, але й голів інших держав.

«При достатній підготовці, я впевнений, Львівський іподром буде здатен приймати і Президента України. А коли Львів стане майданчиком для перемовин Президентів Східної Європи, то багато голів держав будуть присутні на кінських перегонах у Львові», - наголосив Василь Горбаль.

Крім того, відбувся забіг на Великий дволітній приз, дистанція - 1600 метрів. В ньому вперше взяли участь 12 дворічних коней.

Також відбувся забіг коней на дистанцію 3200 метрів старшого віку на приз України. В цих змаганнях взяв участь найкращий скакун іподрому останніх років, жеребець Робертіні.

Уже 29 серпня на іподромі відбудуться всеукраїнські кінноспортивні змагання. Раніше ці змагання проводились у Києві. Головною подією цього дня стане скачка на приз Президента України Віктора Януковича. Для коней віком три роки та старших, на класичну дистанцію 2400 метрів. Кінь-переможець вважатиметься найкращим скакуном сезону.

Зазначимо, що Львівський іподром є найсучаснішим в Україні. Це єдине на заході України підприємство, на якому споруджена трав’яна скакова доріжка за європейським зразком для проведення випробувань племінних коней верхових порід.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ