Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів’янин відрізав батареї у квартирі, щоб не платити за неякісні послуги

Сьогодні, 12 жовтня, у приватизованому помешканні № 6, що на Золотій, 22а, відбулась протестна акція «Ні, комунальному рабству!», «Ні, двох ставковому тарифу!» Власник квартири у присутності засобів масової інформації, представників ЛКП та громадських організацій, власноруч від’єднався від теплопостачання.

Причиною такого вимушеного кроку стала дворічна боротьба за тепло. Родина Котковських неодноразово зверталась зі скаргами до місцевих виконавчих органів про ненадання оплачуваних ними послуг.

Як розповів господар квартири Ігор Котковський, Шевченківська районна адміністрація у Львові пообіцяла вплинути на комунальне підприємство для проведення перерахунку коштів за ненадані послуги та покращити якість теплопостачання у згаданому помешканні. Замість обіцяних перерахунків за теплопостачання мешканці квартири №6 отримали нові рахунки за ненадані послуги.

Відтак, керуючись ст. 382 Цивільного кодексу України (внутрібудинкові мережі належать власникам квартир у дво- або багатоквартирному житловому будинку на праві спільної сумісної власності) та за положенням ст. 24 Закону України «Про теплопостачання» Ігор Котковський за допомогою «болгарки» від’єднав батареї опалення у своїй квартирі. Зігрівати помешкання пан Ігор буде електрообігрівачами.

Незважаючи на це, директор ЛКП – 405 «Янів» Оксана Гадьо повідомила, що такі дії господаря помешкання незаконні, і що він не має для цього відповідних дозволів та технічної документації. Крім того, за словами директора ЛКП, будинок вже 7 жовтня був «заведений під воду» для початку опалювального сезону і це може негативно відбитись на сусідах, та й в цілому на будинку. Власник же квартири заявляє, що на момент його першого демонтажу батарей води в системі не було.

У Львові це вже не перший випадок відмови від центрального опалення. Минулого року таке відключення від теплопостачання були зафіксовані в Рясному та на Сихові, де власники квартир багатоповерхових будинків провели індивідуальне опалення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ