Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Медики Львівського клінічного госпіталю Державної прикордонної служби відзначають День прикордонника

Традиційно щороку 28 травня в Україні відзначають День прикордонника – свято людей, котрі охороняють зовнішні рубежі держави. Мета свята – демонстрація бойової потужності цього роду військ та підняття бойового духу військовослужбовців. Вони на посту 24 години на добу, сім днів на тиждень.

Але і у вартових кордону є свої охоронці, Це ті, хто щохвилини стоять на сторожі їх здоров’я. Це люди, котрі складали присягу на вірність народу України та давали клятву Гіппократа, котрі щодня вдягають білі халати і носять зелені берети. Це – медики Львівського клінічного госпіталю Державної прикордонної служби України.

«Наш госпіталь був першим лікувальним закладом, котрий надавав медичну допомогу львів’янам після звільнення міста від фашистських загарбників», - розповідає начальник госпіталю, полковник медичної служби Михайло Карнаух.

Нині госпіталь постійно розширяється та модернізується. Уже наступного місяця планують відкрити новозбудований третій корпус. А у ньому – новостворене кардіологічне відділення.

До кінця нинішнього року у госпіталі прикордонників запрацює і власне відділення медицини невідкладних станів. Попри те, що Львівський клінічний госпіталь Державної прикордонної служби України наразі не має у своїй структурі служби швидкої допомоги, його працівники нещодавно вже упятнадцяте змагалися у професійній майстерності з медиками Європи, а відтак можна говорити про те, що у таких змаганнях вони як аматори виборюють перемоги у професіоналів.

«Досвід участі у таких змаганнях є неоціненний. Жодного разу бригади невідкладної допомоги на конкурсах не повторювалися складом. Тому більше 150 осіб медичного персоналу закладу добре навчені і завжди готові надавати невідкладну допомогу», - каже начальник клінічного госпіталю державної прикордонної служби України, полковник медичної служби Михайло Карнаух.

Львівські медики готові до транскордонного транспортування хворих. Якщо поляк чи німець буде травмований в Україні, то ніхто окрім прикордонників не доправить хворих на батьківщину. Адже мають не лише спеціальний автомобіль, а й добре знають європейські дороги.

Львівський госпіталь обслуговує прикордонників усієї території західного кордону України, ветеранів прикордонної служби та надає медичну допомогу мешканцям Західної України.

«Головне наше завдання – це робити все можливе для якнайшвидшого одужання та повернення у стрій воїнів-прикордонників, - каже полковник медичної служби Михайло Карнаух. - Філософія діяльності госпіталю спрямована на те, щоб пацієнти покидали його не лише фізично здоровими, а й бадьорими та сповненими мрій і впевненості у власних силах. Сприяють цьому не лише кваліфікованість медперсоналу, а й загальна атмосфера: затишний куточок Львова, зелений ошатний парк, свої «соляна» кімната, водолічниця, фітобар і тренажерний зал».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ