Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці сіл Басівка і Годовиця пікетуватимуть прокуратуру вночі. Фото

Мешканці сіл Басівка і Годовиця Пустомитівського району продовжуватимуть пікетувати прокуратури Львівської області навіть вночі. Про це сьогодні, 13 лютого, у коментарі Гал-інфо повідомив адвокат Андрій Петришин.

Нагадаємо, нині вранці люди зібралися на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку у Львові, щоби йти пікетувати Львівську обласну прокуратуру, через бездіяльність якої, на думку мітингарів, відбулось викрадення 168 га землі.

Людей намагалися заспокоїти прокурор та головний  міліціонер Пустомитівського району, вони закликали людей не йти під стіни обласної прокуратури. Втім, мітингарі чітко постановили, що йтимуть до кінця і вимагатимуть у прокуратури виконати своїх вимог: накласти арешт на земельні ділянки площею 168 га землі; відкрити кримінальні справи щодо зловживання службовим становищем з боку керівництва Держземагенства у Львівської області.

Як розповів адвокат Андрій Петришин, близько сотні мешканців сіл Басівка та Годовиця продовжують пікетувати прокуратуру. На ніч тут залишиться чергу група із 10 осіб, а зранку 14 лютого доєднається решта мітингарів.

«Ми зустрічалися з першим заступником прокурора. Ця людина відразу ввічливо та уважно поставилась до нашої проблеми. Попросили почекати, вони розбираються…»,– розповів адвокат. За словами Андрія Петришина, в прокуратурі сказали, що сьогодні опрацьовуватимуть питання про арешт земель.

«Ми заявили таку позицію: стоятимемо до тих пір, поки не вирішать питання, як мінімум, – накладення арешту. Попросили у прокуратури накласти арешт до завтрашнього дня, якщо нас не почують і не виконають наші вимоги, знову підемо до них в кабінет»,– зазначив адвокат.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ