Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ми - ваші сусіди і друзі, на відміну від інших ваших сусідів: У Львові відбулася зустріч Вишеградської групи

1/2
Сьогодні, 6 жовтня, у Львові відбулося пленарне засідання на рівні заступників міністрів закордонних справ країн Вишеградської групи та України. Українську делегацію очолювала перший заступник Міністра закордонних справ України Наталія Галібаренко.

Як зазначила Наталія Галібаренко, учасники засідання обговорили широке коло питань, зокрема, продовження співпраці з європейськими партнерами в рамках міжнародних організацій. "Ми домовились про допомогу в імплементації Угоди про Асоціацію з ЄС.Також обговорили питання енергетичної безпеки, питання гуманітарної співпраці, допомогу в організації безвізового режиму", - сказала вона.

Державний секретар Міністерства закордонних та європейських справ Словацької Республіки Петер Буріан зазначив, що надійною базою співпраці є ратифікацію угоди України з ЄС і становлення зони вільної торгівлі. 

"Ми хотіли почути, які пріоритети Україна для себе визначає у межах співпраці і як ми, як друзі та партнери, можемо допомогти їй у цьому. Ми підтримуємо Україну і після Майдану і зацікавлені у співпраці з нею. Європейський вибір України не повинен зазнавати впливу третьої сторони. Жодна сторона не повинна впливати на вибір українського народу. І наше перебування тут - це свідчення нашої підтримки суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. Ми тут для того, щоб слухати і чути ваш голос. Доля України в руках українців і Україна матиме повний успіх", - сказав він.

Державний секретар Міністерства закордонних справ Республіки Польща Томаш Орловскі наголосив, що європейським партнерам надзвичайно важливо показати свою підтримку Україні."Показати, що ми поруч із вами і підтримуємо вас, бо ми ваші друзі та сусіди, на відміну від інших ваших сусідів, які друзями не є. Коли ми приїздимо сюди, то хочемо почути вас і почути, які ваші потреби і чим ми можемо допомогти, але змінити Україну ви зможете лише власними руками, а ми будемо вам усіляко допомагати", - сказав Томаш Орловські.

Додамо, що такому форматі представники Вишеградської групи  зустрічаються вперше, але не востаннє.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ