Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

На 400-метровій глибині Василь Горбаль побачив, що робота шахтарів - не прогулянка

Вчора, 20 липня, голова Львівської облдержадміністраціії Василь Горбаль здійснив робочий візит у Сокальський район. Губернатор ознайомився з роботою Державного відкритого акціонерного товариства «Шахта»Надія». За його словами ця шахта має добрі показники і є рентабельною. Тому питання про її закриття наразі буде знято.

На приїзд голови Львівської ОДА до Сокальського району чекали і місцева влада, і керівництво шахти, і самі шахтарі. За час візиту уДВАТ «Надія» губернаторразом із дирекцією та журналістами спускався у вугільну шахту. Окрім того, Василь Горбаль оглянув два підприємства, якими опікується «Надія». Це Соснівський дитсадок «Ромашка» та місцева лікарня.

ДВАТ «Шахта»Надія» введена в експлуатацію у 1962 році. За цей час видобуто більше 23 млн. тонн кам’яного вугілля. Як повідомив директор шахти Микола Криштопа, чисельність працюючих на сьогодні становить 1135 осіб. Їхня заробітна плата складає 5572,81 грн. А заборгованість з її виплати відсутня. У подвір’ї шахти зараз можна побачити прикрашену «новорічну» ялинку: 16 червня колектив «Надії» виконав річне завдання з видобутку вугілля.

«На території шахти є підсобне господарство, їдальня. Окрім того, будуємо магазин. Є також швейний цех, хлібопекарня. Шахтарі відпочивають на базі в с.Затока Одеської області. До того ж ми утримуємо дитячий садок в Соснівці, де виховуються 170 дітей працівників шахти. За цей рік на нього було виділено 1 млн 420 тис грн. Зараз ми ведемо реконструкції лікарні, яка донедавна знаходилась у катастрофічному стані. Місцева влада нам не допомагає. Якщо зараз це підприємство (шахта) закриється, то постраждають не лише шахтарі, а й їхні сім’ї», - зазначив директор ДВАТ «Шахта»Надія» Микола Криштопа.

Після того, як губернатор піднявся із 418- метрових глибин шахти, він поділився своїми враженнями: «Це лише прогулянка, яку не порівняти зі щоденною працею шахтарів. Звичайно, це дає можливості краще зрозуміти ті умови, в яких працюють шахтарі, і те, якими мають бути підходи держави до цієї праці».

Також Василь Горбаль додав, що, якби у держави була своя політика по закриттю шахти, то були б створені нові підприємства, альтернативні місця для звільнених працівників. «Кого з шахтарів «Надії» не питали, усі хочуть, щоб вона й надалі працювала. Ми повинні прислухатися до їхньої думки», – додав він.

Голова Львівської ОДА зазначив: «Є шахти із значно критичнішою ситуацією. У четвер ми очікуємо на візит міністра вугільної промисловості. Попередньо я зустрівся з керівниками профспілок шахтарів Львівщини. Ми торкнулись кадрових питань, зокрема. Тому, я думаю, під час розмови з міністром, звернемо увагу на перспективу відкриття альтернативних робочих місць для шахтарів, які вивільняються з тих шахт, які закрили або планують закривати».

Довідка:

За перще півріччя 2010 року ДВАТ «Шахта»Надія» перевиконала план з видобування вугілля на 112,7 %. Фактичний видобуток становить 142,5 тис. тонн. Це на 75,5 тис. тонн більше від програмного завдання.

У січні-червні 2010 року проведено підготовчих виробок 4255м, що на 837 м більше, аніж за минулий рік.

Середньодобовий видобуток замісяців 2010 року склав 866 тонн, що на 116 тонн більше від аналогічного періоду 2009 року.

Зольність видобутого вугілля склала 23,6 %. Це на 7,9% менше від проектного показника якості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ