Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Начальник Генштабу ЗСУ проінспектував Львівський гарнізон

12-13 травня, у Львівському гарнізоні працював начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Григорій Педченко, повідомили у медіа-групі Академії сухопутних військ.

Робочу поїздку він розпочав з відвідин Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. І як виявилось згодом невипадково. За рішенням начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України 2012 навчальний рік пройде у рамках «Року офіцера-лідера». Цей пріоритет і визначив прискіпливу увагу до вищих військових навчальних закладів та професійної підготовки майбутніх офіцерів, зокрема і в Академії сухопутних військ, з боку вищого військового керівництва.

Власне під час знайомства з навчально-матеріальною базою та можливостями вишу у підготовці високоосвічених та професійних кадрів генерал-полковник Григорій Педченко насамперед цікавився специфікою підготовки і новизною в навчанні курсантів, які б йшли в ногу з сучасним характером ведення бойових дій, який сьогодні домінує у численних збройних конфліктах.

«Останні війні і збройні конфлікти наочно говорять: сьогодні в лобову ніхто ходити не буде! Жодна країна не хоче людських втрат серед своїх військ, яку б роль вони не виконували. Стає дедалі важливішим фактором виграти війну з мінімальними втратами в живій силі. І тому нам потрібно готувати впевненого офіцера, насамперед професіонала, який був би добре підготовлений сам і вмів навчити підлеглого. Чи офіцер, чи солдат повинні бути певні: вони готові виконати поставлену задачу і залишаться після її виконання живими!»- зазначив генерал-полковник Григорій Педченко.

У місячний термін він дав доручення керівництву Академії і відповідним фахівцям у Генеральному штабі подати пропозиції, щодо удосконалення навчальної програми підготовки курсантів з урахування нових підходів і методів ведення збройної боротьби.

«Сьогодні нас не задовольняє прийняття рішення на рівні командира роти з розрахунку 30 хвилин - півтори години, комбатом дві з половиною-три години, командиром бригади 4 години, командиром корпусу 6 годин. Для кого ці рішення, коли сьогодні їх потрібно приймати практично в реальному часі?! Сьогодні зовсім інші форми і методи бойових дій. І до цих сучасних реалій треба підходити і готуватися і нам», - зазначив генерал-полковник Григорій Педченко.

В межах візиту до Академії сухопутних військ начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України ознайомився з кафедрою тактики факультету бойового застосування військ, відвідав Центр імітаційного моделювання, де якраз в цей час проходила заключна конференція з планування спільного українсько-американського навчання «Репід Трайдент – 2011», протестував стрілецький навчально-тренувальний комплекс, де виконав вправи стрільб із оптичних тренажерів і взяв участь в урочистому відкритті навчально-тренувального комплексу стрільби та водіння.

В Академії Сухопутних військ відбулась і його зустріч з особовим складом органів військового управління, з’єднань та військових частин Львівського гарнізону. Виступаючи перед присутніми начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України визначив першочергові завдання щодо забезпечення безпеки та обороноздатності держави. Пріоритетними завданнями розвитку Збройних Сил України у 2011 році він назвав: модернізація і відновлення озброєння і військової техніки, у першу чергу Повітряних Сил, для забезпечення зростання ефективності розвідки та контролю повітряного простору України; завершення адміністративної реформи у Збройних Силах, усунення дублювання функцій і завдань; кардинальна перебудова системи військової освіти, забезпечення Збройних Сил підготовленим кадровим складом; забезпечення соціально-правових гарантій військовослужбовцям, членам їх сімей і безумовне виконання міжнародних зобов’язань України у військовій сфері, поглиблення воєнно-політичного, воєнно-технічного і військового співробітництва.

Загалом побаченим в Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України був задоволений, залишивши у книзі почесних гостей запис: «Академія Сухопутних військ – кращий навчальний заклад з підготовки захисників Вітчизни.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ