Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Наші меценати готові підтримувати українське. Фестиваль «Під камінь-2011» завершився

На п’ятий, ювілейний етнофестиваль «Підкамінь», що проходив 22–24 липня 2011 року у Бродівському районі в однойменному селищі, з’їхалися шанувальники практично з усієї України. Окрім артистів, музикантів, музикантів, на підкамінському полі можна було побачити чимало відомих на Львівщині та Україні людей.

«Практично щороку, я відвідую цей фестиваль. Тут дійсно є на що подивитися: захоплюючий краєвид, гостинна ярмарка національного ексклюзиву, вишукана кухня наших галицьких майстринь і, звичайно, українська пісня, - каже голова Західноукраїнського спілки промисловців і підприємців Володимир Кожан. – Мені надзвичайно приємно, що нині в Підкамені не лише галичани, але й представники практично усіх регіонів України, особливо Півдня та Сходу. Вони, переконаний, ще раз переконаються, що Львівщина далеко не такий край, як його хочуть подати деякі ЗМІ. Ми – гостинні, ми вміємо працювати і вміємо красиво відпочивати», - наголосив пан Кожан.

Слід зауважити, що Володимир Кожан завжди активно долучався до спонсорства етнофестивалю, а цьогоріч він став головним меценатом «Підкаменя-2011».

«Ми надзвичайно вдячні Володимиру Дмитровичу за підтримку нашої ініціативи. Нині ми знов і знов пересвідчуємося, що наші меценати готові підтримувати українське, - каже співголова громадського оргкомітету з проведення фестивалю, депутат обласної ради Олександр Ганущин. – Коли я звернувся за допомогою до пана Кожана, принципова згода про підтримку етнофестивалю прозвузала безапеляційно».

Радіє проведенню на своїй території фестивалю і селищний голова Підкаменя Михайло Чумак.

«Завдяки такому заходу ми зуміли привернути увагу до свого населеного пункту. Ми тішимося що про нас не лише знають, не лише відвідують, але й допомагають. Вдячний усім, хто долучився до нашого спільного свята. Дякую меценату Володимиру Кожану, який вже не вперше підтримує це дійство. З цією людиною нас пов’язуюють і земляцькі стосунки. Сьогодні на «Підкамені-2011» з Володимиром Дмитровичем ми домовилися про подальшу співпрацю на благо селища Підкамінь та його мешканців», - розповів Михайло Чумак.

"Проведення етнофестивалів «Підкамінь-2007», «Підкамінь-2008», «Підкамінь-2009», «Підкамінь-2010» засвідчило, що мешканці Львівщини позитивно сприймають такий захід, головною метою якого є привернути увагу до відбудови громадським коштом пам'яток архітектури та популяризувати українське - від сучасної фолькової пісні до національного одягу", – зауважив співголова оргкомітету, депутат обласної ради Олександр Ганущин.

Український стрій, українська пісня, атрибути української культури, гарна погода і звісно чудовий святковий настрій, - усе це - «Підкамінь-2011». Фестиваль, на якому побували і відпочили десятки тисяч людей, завершився, а підготовка до наступного етнодійства активно розпочалася.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ