Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нова ВРУ повинна створити механізм відкликання нардепа, який не виконує своїх зобов'язань, - Руслана Римарська

Учасники Комітету майдану Львівщини та громадські діячі закликали всіх кандидатів в народні депутати підписати публічні зобов’язання перед виборцями про докорінну зміну системи влади та про те, що в разі невиконання зобов’язань депутат зобов'язаний скласти мандат. Про це йшлося 7 жовтня під час зустрічі громадських діячів з кандидатами в народні депутати від Львівщини.

Зокрема, під час заходу кілька десятків кандидатів у народні депутати підписали публічні зобов’язання перед виборцями. 

У документі йдеться про те, що в разі обрання народним депутатом підписант зобов’язуються докласти всіх зусиль для "докорінної зміни системи влади за принципом "знизу в гору" через делегування повноважень, формування бюджетів, встановлення механізмів контролю від особи, громади до держави".

Зокрема, свій підпис під зобов'язаннями поставила Руслана Римарська,  кандидат в народні депутати по 126 виборчому округу.

"Я підтримую таку ініціативу. Вона навіть перегукується з моєю передвиборчою програмою, особливо в частині підзвітності депутата та щодор права громади відкликати депутата. Ми працюємо над законопроектом, котрий передбачає відповідні зміни закону про статус народного депутата. Громаді потрібно мати діалог не лише на рівні прес-конференцій, а можливість вимагати звіт", - зазначила Руслана Римарська.

Вона додала, що так не повинно бути, коли депутати не відвідують засідання Верховної Ради, але при цьому отримують чималу заробітну платню. Відтак, Верховна Рада нового скликання повинна докласти максимум зусиль для створення дієвих механізмів відкликання народних депутатів, в тому разі, коли вони не виконують своїх зобов’язань перед виборцями.

Фото - Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ