Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Під час фестивалю "Lviv Lumines 2011" злодії викрали картину, написану в унікальній техніці

1/3
З 11 по 19 листопада у Львові відбувся Третій міжнародний фестиваль флюро-арту "Lviv Lumines 2011". Авангардист зі Львова Костянтин Бідний (kotyun) дебютував на цій виставці флюромистецтва сімома своїми роботами. Одну з них вкрали. Про це повідомив сам художник.

Отож, усі сім картин Костянтина Бідного були виконані в техниці флюроживопису - малюнок на полотні, зроблений флюресцентними фарбами, що світяться при ультафіолетовому світлі. Картини художника викликали цікавить у відвідувачів, їх охоче фотографували. Саме ці роботи високо оцінив маестро флюро-арту, американець Джейк Біл (Jake Bell), який також взхяв участь у виставці.

Але сталося  так, що під час виставки одна картина зникла. Вочевидь, зловмисники винесли її просто під час роботи експозиції. Зрештою, це було не так важко зробити, адже фестиваль проходив у затемненому приміщені, підсвіченому тільки спеціальними ультрафіолетовими лампами.

Вкрадена картина - це полотно у підрамнику 40х40, кольорові літери LOVE на яскраво-червоному тлі. Причому завдяки унікальній техніці виконання, картина не втрачає яскравості і  при денному світлі.

"Прикро те, що саме цю картину я намалював своїй коханій дружині, і вона
дуже засмутилась, коли та щезла", - прокоментував митець.

Організатори фестивалю лише розвели руками. Ніхто і не сподівався, що серед гостей флюрофестивалю знайдеться крадій. Однак постає питання, чи варто брати участь у виставка, організатори яких не гарантують повернення робіт і авторові треба самому стерегти свої твори.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ