Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Польським дипломатам у Львові кричать «Ганьба!»

1/3
Представники Української партії сьогодні, 8 квітня, із вигуками «Ганьба!» пікетували Генконсульство Польщі у Львові. Кілька десятків молодих людей протестували проти антиукраїнських провокацій, до яких, на їхню думку, вдається Польща.

 

За словами організатора акції,  голови ЛМО Української партії Остапа Стахіва, мітингувальники протестували проти політики антиукраїнських провокацій з боку Польщі. Йдеться як про резолюцію Європарламенту із закликом позбавити Степана Бандеру звання героя України, авторами якої були поляки, так і про виставку, присвячену «Волинській різні», що сьогодні відкрилася в «Українському домі» в Києві. Остап Стахів повідомив, що 5 представників Української партії були сьогодні затримані, коли протестували проти проведення в столиці виставки, що мала на меті дискредитувати український національний визвольний рух.

 

Перед мітингувальниками також виступив журналіст Юрій Гринчак. Він наголосив, що Україна дає змогу розвиватися польській меншині, однак в Польщі поширюється антиукраїнська істерія.

 

Поскандувавши близько години «Ні-історичним фальсифікаціям», мітингувальники, не дочекавшись виходу представника Генконсульства Польщі, розійшлися, однак попередили, що це була не остання акція.       

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ