Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Президент Монголії став почесним доктором львівської Академії сухопутних військ

27 червня, перебуваючи з державним візитом в Україні, Президент Монголії Цахіагійн Елбегдорж взяв участь в урочистому засіданні Вченої Ради Академії сухопутних військ у Львові, де йому було присвоєно звання "Почесний доктор Академії сухопутних військ".

В академії  президента Монголії Цахіагійна Елбегдоржа та його дружину Хажидсуренгийн Болормаа зустрічалиголова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Цимбалюк та начальник Академії генерал-лейтенант Павло Ткачук. Рота почесної варти навчального закладу в знак поваги пройшлась урочистим маршем перед Цахіагійном Елбегдоржем та іншими членами монгольської делегації. Після цього гості Академії оглянули експозицію музею історії Академії.

Майбутній президент Монголії опанував у Львові професію військового журналіста і певний час працював кореспондентом у столиці своєї країни Улан-Баторі. Згодом він очолив організацію Демократичний вибір і потрапив до монгольського парламенту. З того часу ставав депутатом ще три рази, двічі був прем’єр-міністром країни і в 2009 році його обрали президентом Монголії. Про це Цахіагійн Елбегдорж, який досить добре володіє російською мовою, розповів під час прес-конференції у Львові.

Львів – перше українське місто, яке президент відвідав рамках державного візиту в Україну. «Я дуже люблю Львів. Тут я познайомився зі своєю майбутньою дружиною, яка навчалася у Львівському державному університеті. Наш старший син народився також у Львові», – сказав він.

Зараз у президента Монголії 4 синів, донька та 23 усиновлених дітей.

Завтра, 28 червня, Цахіагійн Елбегдорж вирушить до столиці України Києва, де планує зустрітися з президентом України Віктором Януковичем.

Довідка:

Цахіагійн Елбегдорж народився 30 березня 1963 року у містечку Зерег молодшим із восьми синів у сім'ї звичайного пастуха. Після закінчення середньої школи працював на гірському підприємстві в місті Ерденет.

Під час проходження строкової військової служби написав кілька віршів, які було надруковано у центральній армійській газеті «Улаан Од» («Червона зірка»). Саме завдяки цьому у 1983 році його було скеровано на навчання до Львівського вищого військово-політичного училища, правонаступницею якого є Академія сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного. У 1988 році Цахіагійн Елбегдорж отримав диплом військового журналіста.

Цахіагійн Елбегдорж заснував у країні першу незалежну газету "Демократія" і був її головним редактором, брав участь у створенні першого незалежного телеканалу. Обирався депутатом Великого державного хуралу, відігравав ключову роль у схваленні багатьох демократичних законів і реформ. Здобув другу вищу освіту в Економічному інституті Університету міста Колорадо у США. Згодом отримав ступінь магістра бізнес-управління в Урядовій школі ім. Дж. Кеннеді Гарвардського університету.

У 1998-го році Елбегдорж став наймолодшим Прем’єр – міністром Монголії.
Продовжуючи політичну діяльність, він законодавчо закріпив в Монголії свободу ЗМІ та публічних демонстрацій, намагався знизити рівень безробіття, стимулював бізнес. У 2005 році скерував монгольський військовий контингент до Іраку.

Під час виборів 2009 року Елбегдорж набрав понад 51% голосів виборців і став Президентом Монголії.

Фото - медіа-група Академії СВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ