Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Радехів відсвяткував День міста

Вчора, 28 серпня, у день свята Успіння Пресвятої Богородиці, радехівчани та гості міста святкували 537 річницю з дня першої писемної згадки про Радехів. У місті існує традиція кожного року святкування проводити на окремій вулиці, а вже вечірній концерт у центрі Радехова біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Цьогоріч представлення свого мікрорайону робила вулиця Кринична. За древніми переказами саме звідси, із дивовижного джерела розпочинається історія древнього міста.

Саме ж святкування розпочалося урочистим привітанням міського голови Ніни Загиней. «Надзвичайно приємно бачити сьогодні усіх, хто приїхав разом з нами відзначити День рідного міста, - зазначила вона. Серед присутніх гостей, наш великий друг, почесний громадянин міста, голова Західноукраїнської спілки промисловців і підприємців Володимир Кожан. Завдяки і Володимиру Дмитровичу, Радехів стає красивішим і заможнішим. Пам'ятатаємо, ще недавно з допомоги пана Володимира ми відреставрували та перенесли у центр міста пам’ятник Кобзареві, наша районна лікарня збагатилася апаратурою ультразвукової діагностики, чимало наших міщан отримали адресні матеріальні допомоги. А сьогодні ми відновили символ Радехова – Криницю, яка була занедбана. За це ми складаємо Володимиру Дмитровичу велику подяку, - наголосила Ніна Загиней.

Почесний громадянин Радехова Володимир Кожан у своєму виступі був небагатослівним. «Вітаю усіх мешканців міста з цим святом. Це наше з Вами свято! Це свято особливо тої малечі, яка через кілька днів переступить шкільний поріг. Серед них – майбутні президенти, депутати, науковці, медики, просто хороші люди, яким жити і творити і розбудовувати Україну у 21 столітті. Також у свято Успіня Пресвятої Богородиці вітаю усіх, хто має ім’я «Марія». Нехай Господь буде милостивий до рідного Радехова та усіх, хто тут проживає , - підкреслив Володимир Кожан.

Облаштування та відновлення давньої Криниці обійшлося меценату Володимиру Кожану майже у 10 тисяч гривень. Однак, на цьому подарунки не закінчилися. Найменшим, малозабезпеченим, тим, які 1 вересня підуть у перший клас, від Почесного громадянина Кожана подарували шкільні ранці з відповідним шкільним приладдям.

На освяченні Криниці було досить велелюдно. Близько тисячі радехівчан молилися біля відновленого символа міста за свій край, свою Україну. А по закінченні відбувся концерт та фейєрверк. День свого міста радехівчани та гості святкували до ранку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ