Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ремонт Городоцької може затягнутися – через дощі та австрійську каналізацію

1/3
У Львові на вул. Городоцькій тривають роботи із заміни інженерних комунікацій. «Тепер будуємо новий колектор (каналізаційний канал) , також ведемо роботи з відновлення старого, що залягає подекуди на глибині 12 метрів», - повідомив директор ЛКП «Львівавтодор» Олег Береза.

За його словами, до роботи залучені працівники ЛКП «Львівводоканал», фірма-підрядчик «Онур», а також фірми «Техноцентр» і «Волиньмістобуд». «Представники «Техноцентру» працюють над відновленням старого колектора, основне завдання «Волиньмістобуд» – поставити нові колодязі для старого колектора, щоб не копати котлованів», – пояснив Олег Береза.

Вся вулиця Городоцька поділена на зони. «Від вул. Гоголя проводиться влаштування колодязів і заміни будинкових випусків каналізації. Від вулиці Степана Бандери прокладають водопровід і замінні будинкових водопровідних мереж. Обсяг робіт, які маємо виконати, великий. Крім того, відновлюємо ще каналізаційні колодязі, проводимо санацію старого колектора, будуємо новий колектор», – розповів інженер фірми «Онур» Віктор Онищук.

Далі він пояснив, що старий колектор був збудований ще 1918 року, а в в 60-х роках на ньому стався вибух. Тому нині колектор сильно пошкоджений, особливо в частині вул. Озеркевича. Всі роботи ведуться в середині нього. «Виїхав наш субпідрядник («Техноцентр» - прим. Ред.), вони організували спуск (до колектора, який на глибині 1—12 метрів) на пл. Кропивницького, і тепер, під землею, з допомогою спеціального скріплюючого розчину і перевірених французьких технологій, проводять реконструкцію колектора. Ділянка від Головацького до Озаркевича запланована під повну заміну» , - зазначив Віктор Онищук.

Крім цього, він повідомив, що паралельно будують новий колектор. Його діаметр буде 800 – 1200 мм, діаметр старого колектора – 1000-1200мм. Він пролягатиме завглибшки 5 метрів і буде з’єднаний зі старим колектором через систему перекладних колодязів.

Усі роботи ведуться коштом Європейського банку розвитку і реконструкції і офіційно мають бути завершені (ремонт дороги) до 25 жовтня. Але, зважаючи на погодні умови і складність робіт, є ризик не встигнути до вказаного терміну.

Проте Олег Береза переконаний, що на вул. Городоцькій всі роботи будуть завершені вчасно. «Впевненості мені додає досвід людей, які задіяні до роботи, а також досвід «Онур», – сказав він.

У тому, що об’єкт буде зданий вчасно, запевнив і Віктор Онищук, проте не відкидає, що ризик є. «Корективи, зрозуміло, можуть бути. Вулиця дуже стара. Зміни в наші плани вносить і погода. ЦУ цей час вулиця непроїзна, техніка через дощ не може працювати, люди не можуть працювати. До того ж, система каналізування будинків досить складна, вона стара, і не належним чином експлуатувалась в радянські часи. Підвали захаращені, тому маємо проблеми з тим, щоб потрапити в деякі будинки», - наголосив Віктор Онищук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ