Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

«Рушай брате, час вставати!» - стартував автопробіг проти Податкового кодексу

«Рушай брате, час вставати!» - під такою назвою сьогодні, 21 березня у Львові стартував всеукраїнський автопробіг проти Податкового кодексу. Також протестна автоколона вирушила з Луганська.

За словами представника Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу Костянтина Байчука, відповідна ініціатива з’явилась ще два місяці тому. «Бензин дорогий, але у нас є мета», - додав він.

Окрім львівських автомобілістів, сьогодні зі Львова виїхали представники Трускавця, Борислава, Дрогобича, Кам’янки-Бузької, Луганська. Відтак, протестанти зі Львівщини та Луганщини зустрінуться в Києві на Європейській площі 25 березня.

Напередодні від’їзду у Львові відбувся мітинг. Мітингувальники виступили не лише проти Податкового кодексу, які призведуть до монополізації ринку перевезень, а й проти пенсійної реформи, проектів житлового та трудового кодексу. «Узаконене трудове рабство» - обурювались учасники автопробігу.

Підприємець з Трускавця Леся Дідик заявила, що курортне місто першим відчуло на собі вплив «реформ». «Замість того, щоб розвивати бізнес, ми тепер маємо «стосунки паперові», - каже вона. «Азаровщина – це здирництво і державний рекет» - сказав представник Всеукраїнського об’єднання ветеранів Степан Трохимчук. Представник Громадянського руху «Відсіч» Ольга Сало наголосила, що останнім часом акції протесту перестають мати «своєрідний галузевий характер», натомість об’єднують представників різних суспільних груп.

Перед стартом учасники автопробігу дружно проскандували «Геть Азарова!». Тоді колона з понад 50 автомобілів – легкових і вантажних рушила з перехрестя вулиць Пасічної – Вашингтона у напрямку до центру Львова. Ці автомобілі можна легко впізнати - вони прикрашені прапорами та транспарантами з гаслами: «Рушаймо, браття!», «Стоп псевдореформам», «Ударим автопробегом по беспределу» тощо.

За наступні п’ять днів акції протесту пройдуть у містах руху колон. Також протестувальники сподіваються, що дорогою до Києва їх кількість суттєво зросте.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ