Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Садовий зустрівся з наймудрішими дівчатами Львова

Сьогодні, 13 липня, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з учасницями ЗНО, які набрали максимальну кількість балів з трьох предметів. Про це повідомила прес-служба Львівська міська рада.

Обидві дівчини – випускниці Львівського фізико-математичного ліцею - Марта Хомин та Ірина Семенюк. «Сьогодні цінується інтелект. Та країна, яка має найбільше мудрих людей, є найбагатшою у світі», - зазначив Андрій Садовий під час зустрічі.

Як повідомляють у прес-службі, Марта Хомин набрала максимуми (600 балів) з української мови та літератури, англійської та математики. Чотири роки тому вона перемогла на міжнародному конкурсі імені Петра Яцика. У 2011 році – претендент на стипендію Президента України за результатами Всеукраїнської олімпіади з економіки. Також Марта є переможцем третього етапу олімпіади з англійської мови та з економіки і четвертого етапу олімпіади з економіки. Закінчила фізико-математичний ліцей із відзнакою.

Ірина Семенюк – неодноразовий переможець Всеукраїнських учнівських олімпіад і конкурсів з хімії. Переможець четвертого етапу Всеукраїнської олімпіади з хімії. Ірина співає і також закінчила школу із відзнакою.

Нагадаємо, що Львів другий рік поспіль – лідер серед міст України, де найбільше випускників набирає максимальну кількість балів у зовнішньому незалежному оцінюванні. Минулого року випускниця Львова також була у трійці осіб, які набрали максимальну кількість балів. Учениця НВК «Школа-гімназія «Сихівська» Світлана Паращак (окрім неї такий результат показали ще двоє учнів з Києва та Донецька) отримала максимум – 600 балів.

За попередніми підрахунками, на максимальну кількість балів цього року написано 500 тестів. Найбільше – Київ (104), Львів (56), Івано-Франківськ.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ