Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Священики Львівсько-Сокальської єпархії УПЦ КП відвідали на полігоні бійців, які вирушали на війну. Фото

10 липня 2014 року на запрошення командування Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та Міжнародного центру миротворчості і миру, що є частиною Яворівського полігону, і з благословення Високопреосвященного митрополита Львівського і Сокальського Димитрія, священики Львівської єпархії відвідали військовослужбовців - призовників і добровольців з усієї України, - що проходять навчання у Центрі і готуються до відправлення на Схід України у зону антитерористичної операції. Про це повідомила прес-служба Львівсько-Сокальської єпархії.

У складі делегації єпархії до Міжнародного центру миротворчості і миру завітали: прот. Роман Великий, настоятель університетського Покровського храму Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, прот. Віталій Кібліцький, прот. Мар'ян Сеник, прес-секретар єпархії Лука Карпюк.

Для потреб військовослужбовців від Львівської єпархії до Центру була доставлена гуманітарна допомога: понад 1000 л питної мінеральної води, кілька упаковок солодкої води, продукти харчування, солодощі, засоби індивідуальної гігієни, набір найбільш необхідних медикаментів та засобів для надання першої долікарської допомоги, 100 пар шкарпеток, сигарети тощо. Загальна сума допомоги склала понад 15 тисяч гривень.

У Центрі розташовуються три окремі містечка, де станом на сьогодні проходять підготовку кілька сотень військовослужбовців. Священики відвідали два з них: гвардійське та саперне.

В обидвох містечках духовенством були звершені молебні до Пресвятої Богородиці. Після богослужінь священики зверталися зі словами до військовослужбовців.

"Ми прибули сюди, щоби підтримати вас, щоби показати, що ви не покинуті, не полишені і не забуті ніким і навіть Церква піклується про кожного із вас особисто. Ми прибули також і подякувати вам за сміливість, за мужність і відданість, за те, що не зрадили своєї Батьківщини.

Христос каже: всі, хто візьме меч, від меча і загинуть (Мф. 26:52). На наш народ, на наших батьків, братів і сестер піднято меч, а ви як воїни світла і добра, як воїни Христові стаєте на захист Батьківщини, на захист нашої землі. Не бійтеся, знайте, що ви миротворці і названі синами Божими.

Немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх (Ін. 15:13). Ви викликаєтесь на цей великий і жертовний подвиг, виявляючи свою велику любов. Але, звісно, всі ми сподіваємося, що вам не доведеться вдаватися до цього.

Знайте, що Церква за кожним богослужінням згадує і молиться за своє військо, за хлопців і чоловіків, що обороняють Україну на Сході. Дякуємо, що ви є! Нехай перебуває над вами Покров Божої Матері!", - зазначив у своєму слові прот. Віталій Кібліцький.

Також священики посповідали та причастили усіх бажаючих. Усього до Таїнств Сповіді і Причастя приступило близько півтори сотні чоловіків. Окрім того військовослужбовцям були подаровані натільні хрестики та святі ікони.

Військовослужбовці склали свої поіменні списки та передали духовенству з проханням молитися за них на Божественних Літургіях.

Також священики провели кілька особистих розмов з окремими військовослужбовцями.

Фото - Град Лева

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ